Cazul adolescentei dispărute la Bârlad. Procurorii au stabilit că aceasta a făcut un avort

Data publicării:
gravida mfax

 

După ce procurorii au descoperit că adolescenta dispărută a făcut şi o întrerupere de sarcină, Direcţia de Sănătate Publică a sesizat Colegiul Medicilor, care a început deja o anchetă. Comisia trebuie să stabilească dacă doctorul avea dreptul să faca intervenţia medicală fără ca părinţii fetei de 16 ani să-şi dea acordul.

„O să stabilim dacă a fost o culpă medicală sau nu. Pentru asta vor fi audiaţi cei în cauză, adică medicul respectiv, pe de o parte, iar pe cealaltă parte, dacă pacienta nu este, aparţinătorii, deci părinţii fetei”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Daşcău.

Medicul ginecolog Mihail Andronachi se consideră nevinovat. Acesta invocă o lege din 2006, care îi permite să facă întrerupere de sarcină unei minore, dacă aceasta a împlinit vârsta de 16 ani. Adolescenta era însărcinată în două luni.

„A fost în data de 14 ianuarie 2013, când tânăra respectivă avea 16 ani şi 3 luni. A fost o întrerupere de sarcină la cerere. Cazul respectiv a fost rezolvat din punct de vedere medical în prevederile legale”, a spus doctorul Andronachi.

În cazul în care va fi găsit vinovat, medicul poate primi un avertisment sau poate rămâne fără dreptul de liberă practică.

Mama fetei susţine că nu a ştiut şi nu a bănuit nicio clipă că fiica sa a fost însărcinată. Aceasta crede că dacă fata s-ar fi dus singură, nu ar fi băgat-o nimeni în seamă fără acordul părinţilor.

Chirurgul Octavian Marcu, principalul suspect în cazul dispariţiei fetei, şi-a luat concediu de odihnă până la sfârşitul lunii iulie. Medicul, care întreţinerea relaţii sexuale cu minora de 16 ani, a fost chemat de mai multe ori la audieri, fiind făcute percheziţii la locuinţele şi terenuile pe care le deţine. Bărbatul a fost suspus şi unui test poligraf, pe care l-a picat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri