Sari la conținut
News Alert

CCR dă în judecată un jurnalist

Potrivit lui Augustin Zegrean, Liviu Avram va fi dat în judecată „pentru jignirea adusă judecătorilor Curții și pentru știrbirea imaginii CCR. O imagine s-a câștigat cu greu și cu multă muncă”.

„Noi nu am jignit pe nimeni niciodată, nici n-am înjurat pe nimeni niciodată. De ce ei să ne înjure pe noi?”, se întreabă președintele CCR.

Augustin Zegrean a precizat că îi va cere lui Liviu Avram o „reparaţie morală”, după ce acesta a scris într-un editorial că „judecătorii CCR au fost (...) nişte ticăloşi”.

După anunţul preşedintelui CCR, jurnalistul a replicat pe facebook: „Eu zic că e de bine. Abia aştept să explic în faţa unei instanţe ceea ce, foarte pe scurt, am scris în acel articol”.

Curtea Constituţională a respins două excepţii de neconstituţionalitate invocate de Liviu Avram în cazul legii alegerilor locale. Jurnalistul a contestat articolul care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. După deciziile Curţii, a scris acel editorial în care i-ar fi jignit pe judecătorii CCR, după cum spusţine Augustin Zegrean.