CCR dă în judecată un jurnalist

Data publicării:
zegrean-2

Potrivit lui Augustin Zegrean, Liviu Avram va fi dat în judecată „pentru jignirea adusă judecătorilor Curții și pentru știrbirea imaginii CCR. O imagine s-a câștigat cu greu și cu multă muncă”.

„Noi nu am jignit pe nimeni niciodată, nici n-am înjurat pe nimeni niciodată. De ce ei să ne înjure pe noi?”, se întreabă președintele CCR.

Augustin Zegrean a precizat că îi va cere lui Liviu Avram o „reparaţie morală”, după ce acesta a scris într-un editorial că „judecătorii CCR au fost (...) nişte ticăloşi”.

După anunţul preşedintelui CCR, jurnalistul a replicat pe facebook: „Eu zic că e de bine. Abia aştept să explic în faţa unei instanţe ceea ce, foarte pe scurt, am scris în acel articol”.

Curtea Constituţională a respins două excepţii de neconstituţionalitate invocate de Liviu Avram în cazul legii alegerilor locale. Jurnalistul a contestat articolul care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. După deciziile Curţii, a scris acel editorial în care i-ar fi jignit pe judecătorii CCR, după cum spusţine Augustin Zegrean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri