Sari la conținut
News Alert

Citație pentru proiecție laser la proteste. Ce spune primarul sectorului 1

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, spune că Poliția Locală a trebuit să ia legătura cu firma care a proiectat mesaje în timpul protestelor din Piața Victoriei, deoarece a primit o reclamație în acest sens, dar că nu se pune problema unei amenzi decât în cazul în care persoana chemată nu se va prezenta la sediul Poliției.

batman is here crop

„Este vorba de un cetățean care a făcut o reclamație, am înțeles că locuiește în acel bloc pe care se proiectau acele mesaje. Obligatoriu, Poliția a trebuit să meargă la fața locului, să ia legătura cu firma care proiecta acele mesaje. Nu va fi nicio amendă, asta v-o spun eu. Sper să se prezinte, nu cred că nu se va prezenta, pentru că nu are nimic de ascuns. Noi trebuie să dăm curs unei reclamații. Așa e legea. Dacă nu dăm curs reclamației, intrăm la abuz în serviciu și știți foarte bine — am vorbit destul în ultimele zile de abuzul în serviciu”, a precizat Bogdan Tudorache, potrivit Agerpres.

De fapt, proiecțiile au fost făcute pe clădirea BRD din Piața Victoriei și nu pe un bloc de locuințe.

„Este vorba de un cetățean care a făcut o reclamație, am înțeles că locuiește în acel bloc pe care se proiectau acele mesaje. Obligatoriu, Poliția a trebuit să meargă la fața locului, să ia legătura cu firma care proiecta acele mesaje. Nu va fi nicio amendă, asta v-o spun eu. Sper să se prezinte, nu cred că nu se va prezenta, pentru că nu are nimic de ascuns. Noi trebuie să dăm curs unei reclamații. Așa e legea. Dacă nu dăm curs reclamației, intrăm la abuz în serviciu și știți foarte bine — am vorbit destul în ultimele zile de abuzul în serviciu”, a precizat Tudorache, într-o declarație acordată presei.

El a adăugat că, în cazul în care proprietarul laserului nu se va prezenta la sediul Poliției, riscă să primească amendă.

„Așa e procedura, când mergi la o reclamație, soliciți să vină la sediul Poliției. Așa e procedura. Dacă nu se prezintă: amendă. Eu sper să se prezinte”, a mai spus el.

Primăria sectorului 1 a anunțat, miercuri, că la Poliția Locală a fost formulată o sesizare din zona adiacentă imobilului de unde s-au proiectat mesaje laser în timpul manifestațiilor din Piața Victoriei, dar că nu există elemente care să conducă la aplicarea unei sancțiuni.

„Potrivit datelor primite de la Poliția Locală Sector 1, există o sesizare formulată din zona adiacentă imobilului privitoare la disconfortul creat de proiecțiile laser. Sesizarea își urmează cursul legal, dar în momentul de față nu există elemente care să conducă la aplicarea unei sancțiuni față de persoana în cauză”, a informat Biroul de presă al Primăriei sector 1, prin intermediul unui comunicat.

Precizările au fost făcute în contextul unor articole apărute în presă legate de faptul că Poliția Locală Sector 1 a invitat la sediu persoana care a proiectat mesaje laser în timpul protestelor din Piața Victoriei.