Cod galben de viscol. Circulaţia este îngreunată pe drumurile din jumătatea de sud-est a țării, 27 de trenuri sunt suspendate

Data actualizării: Data publicării:
Cod galben de viscol si ninsori
Cod galben de viscol si ninsori

Circulaţia autovehiculelor grele este restricţionată miercuri dimineaţă din cauza viscolului pe drumuri din judeţele Constanţa şi Tulcea. Ninge pe majoritatea drumurilor din sud şi sud-estul ţării, iar pe autostrada A2 este viscol. Pe de altă parte, 27 de trenuri nu vor circula astăzi, din cauza condițiilor meteo. 

În județele Constanța și Tulcea, din cauza viscolului și vizibilității reduse, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22 între localitățile Lumina și Mihai Viteazu, DN 3 Cobadin - Ostrov și pe DN 22A Hârșova – Topolog, DN22D Macin – Babadag.

Situația pe principalele artere rutiere se prezintă astfel:

- Autostrada A1 București – Pitești – ninge ușor, carosabil umed, la negru

- Autostrada A2 București – Constanța - condiții de ninsoare ușoară, fără depuneri pe carosabil, 0° (km 10 - 143), precipitații ușor mai intense, ninsoare cu rafale de vânt, carosabil pațial acoperit de zăpadă, 0° (km 143 – 193), precipitații sub formă de ploaie, carosabil umed, 0° (km 193 - 212 și Autostrada A4 Ovidiu-Agigea)

- Autostrada A3 București – Ploiești: lapoviță pe tot tronsonul, carosabil acoperit parțial cu zăpadă, -1°,

- Ninge pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate în partea de S și S-E a țării, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă. Nu sunt mașini sau persoane blocate în zăpadă.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Totodată, CFR călători a anunțat suspendarea mai multor curse care circulă în sud-estul țării, zonă aflată până la ora 23 sub cod galben de ninsori și viscol. Cele mai multe dintre trenurile suspendate fac legătura între București și Buzău, de o parte, și Constanța și Mangalia, de cealaltă parte. Garniturile care vor circula vor avea locomotive Diesel și vor face opriri suplimentare pe traseu, pentru preluarea tuturor pasagerilor. O situație care, cel mai probabil va duce la aglomerație, în special pe rutele de navetiști.

De asemenea, una dintre cursele care face legătura între Constanța și Tulcea este suspendată miercuri și joi.

Meteorologii au emis, marți, o informare meteo care anunță ninsori și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova și la munte, dar și o avertizare Cod galben de viscol pentru București și opt județe.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri