Foto Cod Roşu de Intervenţie în Buzău, pe „Drumul Morții”, după un accident rutier în care a fost implicat un autocar cu 32 de persoane

Data actualizării: Data publicării:
autocar rasturnat pe dn2
Cod Roşu de Intervenţie în Buzău, pe „Drumul Morții”, după un accident rutier în care a fost implicat un autocar cu 32 de persoane.

Autorităţile din Buzău au declanşat Planul Roşu de Intervenţie, după un accident rutier în care este implicat un autocar cu 32 de persoane.

ACTUALIZARE 20:10 - „Bilanţ final: 30 de persoane implicate în eveniment, 23 de persoane transportate la spital (19 femei şi 4 bărbaţi), 7 persoane asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital. Au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani 2 femei, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat 9 femei şi 2 bărbaţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 8 femei şi 2 bărbaţi”, a transmis ISU Buzău.

Potrivit unor informaţii, şoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului şi a derapat.

„Din primele date de la faţa locului a reieşit că autocarul, condus dinspre Focşani către Râmnicu Sărat, de către un conducător auto râmnicean, în vârstă de 52 de ani, s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Accidentul s-a soldat cu rănirea şoferului şi a 22 de pasageri din autocar. Cele 23 de persoane rănite au fost preluate de ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză se va întocmi dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

ACTUALIZARE 18:10 - Ultimul bilanţ transmis de autorităţi arată că 20 de persoane necesită îngrijiri medicale. Acestea se adaugă celor două victime deja preluate de către ambulanţa de la Suceava.

„Toţi sunt conştienti, inclusiv şoferul”, au transmis oficialii Prefecturii Buzău. 

Opt dintre victime au fost transportate la Spitalul din Râmnicu Sărat, 12 la UPU Buzău, iar 2 la UPU Focşani.

accident dn2 2
Autorităţile din Buzău au declanşat Planul Roşu de Intervenţie, după un accident rutier în care este implicat un autocar cu 32 de persoane.

Știre inițială:

Potrivit autorităţilor din judeţul Buzău, Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, luni, după un accident rutier în care a fost implicat un autocar cu 32 de persoane.

Din primele date, accidentul s-a produs pe DN 2 (E85), la ieşire din municipiul Râmnicu Sărat către Focşani.

Un autocar este răsturnat în afara părţii carosabile, iar 10 persoane ar necesita îngrijiri medicale, potrivit primelor evaluări ale echipajelor de intervenţie, relatează News.ro.

Şoferul vehiculului este încarcerat, fiind în stare gravă.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, 10 persoane ar necesita îngrijiri medicale.

„Trafic blocat pe DN2(E85), la ieşire din municipiul Râmnicu Sărat către Focşani, din cauza unui accident rutier. Din primele date, un autovehicul este răsturnat, 10 persoane ar necesita îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Buzău, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în autocar erau muncitori care lucrează la o fabrică de confecţii din Focşani. Muncitorii sunt buzoieni, preluaţi cei mai mulţi din zona Râmnicului.

Două victime au fost preluate de o salvare de la SAJ Suceava care era în tranzit şi care a oprit la locul accidentului.

Celelalte persoane rănite vor fi direcţionate, cel mai probabil, către UPU Buzău.

La faţa locului au fost trimise pentru intervenţie mai multe autospeciale SMURD şi Ambulanţe.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri