Consiliul Local Timişoara ar putea interzice accesul pe biciclete în centrul oraşului

Data publicării:
tura-banateana-biciclisti-timisoara-10

Pe site-ul Primăriei Timişoara a fost publicat un proiect de hotărâre prin care se interzice accesul pe bicicletă în zona centrală a oraşului. Proiectul, care introduce o nouă reglementare în hotărârea de Consiliu Local privind constatarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, urmează să fie dezbătut în şedinţa de plen de la sfârşitul acestei luni.

"Se interzice circulaţia pe biciclete în Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, strada Mărăşeşti şi strada Alba Iulia din Municipiul Timişoara, fără avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara", se arată în propunerea de proiect.

Conform aceleiaşi surse, dacă decizia va fi încălcată, amenda va fi cuprinsă între 100 şi 200 de lei.

Reprezentanţii celei mai mari comunităţi de biciclişti din Timişoara, organizaţia "Verde pentru Biciclete", consideră că măsura nu este una potrivită.

"Dacă e vorba de pieţele publice şi strada pietonală, eu consider că ar trebui să fie accesul liber, cu condiţia ca bicicliştii să fie foarte atenţi şi să nu rănească pe nimeni. Niciodată nu am încurajat teribiliştii. Sunt conştientă că trebuie să ducem şi o muncă de educare în sensul acesta, însă mi se pare prea mult să fie interdicţii de acest gen. Nu e în regulă să sufere toţi bicicliştii din cauza câtorva teribilişti", a declarat Romina Faur, coordonator al organizaţiei "Verde pentru Biciclete".

În Timişoara au fost trasaţi 60 de kilometri de piste pentru biciclete.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri