CONSTANŢA. Un preot beat a provocat un accident soldat cu trei răniţi

Data publicării:
0102 20preot 20beat-47012

Valeriu Roman are 49 de ani şi este preot la Biserica "Sf. Mina" şi consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului. Joi după-amiază, după multe pahare de băutură, preotul s-a urcat la volan şi a pornit liniştit la drum.

La un moment dat, când a ajuns lângă o trecere de pietoni, a pierdut controlul volanului şi a intrat direct pe contrasens, unde a izbit două maşini. În urma accidentului, unul dintre şoferi şi doi copii au ajuns la spital.

Preotul a fost testat de poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa, fiind depistat cu o alcoolemie de 0,96.

La câteva ore după incident, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat că preotul a fost suspendat din toate funcţiile.

„Permanenţa Consiliului Eparhial, convocată în regim de urgenţă, a luat decizia suspendării preotului atât din calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul instituţiei noastre”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Chiar dacă tcmai produsese un accident, slujitorul Domnului nu s-a ferit să facă scandal în faţa agenţilor de la Poliţia Rutieră, lucru confirmat chiar de către superiorii săi.

Acum, preotul a rămas fără permis şi s-a ales cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism în stare de ebrietate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri