Controlul medical, spaima șoferilor: „La pensia mea, orice leu contează”

Data publicării:
05012013 20permise-42180

Speriaţi de cozile mari la care au stat zilele trecute pentru a-şi depune actele de reînnoire a permisului auto, zeci de şoferi au venit cu noaptea în cap la Serviciul de eliberări permise din Bucureşti. Angajaţii au fost aduşi de acasă, pentru că, în mod normal, sâmbăta nu este program cu publicul. Au fost însă poftiţi înăuntru doar şoferii care aveau de ridicat noul permis.

„Dimineață la prima oră, la 7 şi 10 am fost aici, să văd permisul nou în buzunar”, spune unul dintre oameni.

Mulţi dintre cei care s-au prezentat la ghişee erau vârstnici şi aveau permise valabile în continuare. Puţini recunosc, însă, că le schimbă acum ca să scape de examenul medical, obligatoriu, în noua lege, pentru prelungirea actelor.

„Mai aveam jumate de an, am zis să nu stau la vară să alerg”, susține un bărbat.

„Am aflat că e şi european şi pot ieşi cu el afară. Și costurile, probabil, o să fie mai mari categoric. La pensia mea, orice leu contează”, admite un pensionar.

Până pe 19 ianuarie, şoferii care vor să îşi schimbe permisul de conducere trebuie doar sa completeze un formular tip şi să achite o taxa de 68 de lei. După aceasta dată, este obligatorie şi vizita medicală, iar şoferii profesionisti vor avea permisul de conducere valabil doar cinci ani, nu zece cât este în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri