Copiii care stau pe messenger întâmpină dificultăţi la scris

Data publicării:
1502 20copii 20mess-49630

Spune-mi cât timp stai pe Facebook, ca să-ţi spun cum scrii. Ar putea fi un proverb valabil pentru generaţia elevilor de astăzi. O generaţie care parcă nu mai poate să scrie cuvinte întregi. Abrevierile, de multe ori provenite din limba engleză, ajung să înlocuiască fraze româneşti chiar şi în lucrările de control primite la şcoală.

Profesorii de limba română spun ca viaţa virtuală distruge imaginaţia şi bogăţia vocabularului. Elevii au un limbaj din ce în ce mai sărăcăcios iar lectura, altădată obligatorie, pare acum doar o activitate plictisitoare.

Mai mult, psihologii susţin că o astfel de comunicare ar putea avea efecte negative în timp, tânărul riscând să nu se poată face înţeles de cineva care nu împărtăşeşte acelaşi limbaj.

Problema este că şi copiii imită comportamentul adulţilor. Iar un studiu făcut anul trecut, arată că Facebook a cunoscut o dezvoltare explozivă în România. Lunar, peste trei milioane şi jumătate de români petrec în medie 280 de minute pe această reţea şi relaţionează cu cel puţin 150 de alţi utilizatori.

Prescurtări frecvente pe messenger

ms - mersi

cp - cu plăcere

lma - la mulţi ani

nb - noapte bună

np - no problem (nicio problemă)

lol - Laugh Out Loud (râsete în hohote)

brb - be right back (revin imediat)

bf - boyfriend (iubit)

gf - girlfriend (iubită)

10X - Thanks sau thnx (mersi)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri