Costin Georgescu, fost director SRI: Statul român ar trebui să sprijine familiile celor doi români

Data publicării:
20012013 20costin 20georgescu-44776

Întrebat cum ar fi putut Ministerul Afacerilor Externe să procedeze diferit în această situație, Costin Georgescu, fost director SRI, a răspuns:

„N-am elemente dacă putea să facă mai mult, în orice caz, a ținut permanent legătura cu statul algerian, cu ministerul de externe al Algeriei, direct și prin ambasada noastră la Alger. E greu să spui la ora actuală că ar fi putut să facă mai mult. E bine că și-a exprimat dezamăgirea față de poziția Algeriei, fiindcă știm că în Algeria e un regim militar, de asta și deplasările sunt grele acolo.Dacă noi am trimis doi consuli și n-au ajuns, iarăși înțeleg că în zonele de luptă știu cum se petrec astfel de interdicții.

Au murit doi români și alți cetățeni ai Uniunii Europene, pentru cei doi, statul român ar trebui să ia măsuri de sprijinire a familiilor lor, nu numai pentru înmormântare, ci pentru copii, rămâne o pensie pentru familiile respective, pentru copiii care rămân să-și continue școala până ajung pe picioarele proprii.”

Acesta a mai spus că nu i-ar numi islamiști pe cei care au asediat acel loc.

„Nu islamul este de vină, Coranul, de vină sunt acești teroriști, care, de multe ori, au în spatele lor guverne ale unor state și îi sprijină, cum ar fi Siria, Iranul, cum a fost înainte Libia și acum încearcă să obțină în Mali un stat fundamentalist”, a menționat Costin Georgescu.

„Noi avem români în multe țări arabe, avem relații foarte bune și trebuie să le păstrăm”, a mai spus fostul director SRI.

Costin Georgescu a mai adăugat că legislațiile europene ar trebui să fie mai dure și mai ferme față de teroriști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri