Cristian Preda critică decizia ministrului Sănătăţii privind spitalele private

Data publicării:
cristian 20preda 20mediafax 20foto 20stefan 20micsik-43540

Preda aminteşte, pe blogul său, că ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că, începând de la 1 martie, banii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu vor mai putea fi direcţionaţi către spitalele private.

Europarlamentarul PDL arată că justificarea deciziei este „una de tip contabil”: statul va economisi astfel 10 la sută din banii alocaţi şi-i va putea direcţiona către spitalele pe care le administrează tot el.

Citiţi şi Eugen Nicolăescu: „Vom sista finanţarea din bani publici a spitalelor private”

„Strict economic vorbind, asta înseamnă că e musai ca statul să nu aibă parte de concurenţă loială! Pe de altă parte, dacă, spre deosebire de dl. ministru al sănătăţii, ne gândim şi la pacienţi, vom constata că, pentru USL, statul e mai important decât pacientul”, adaugă Preda.

El mai scrie că Eugen Nicolăescu a ţinut, de altfel, să explice că aceasta e o viziune liberală.

„Da, e o nouă filă din istoria liberalismului ajuns în epoca Becali. O epocă în care toate cuvintele sunt otrăvite”, continuă Preda.

„Dacă nu cădem de acord că pacientul e mai important decât statul, nu vom putea avea o soluţie raţională. E straniu că un ministru al sănătăţii vrea să salveze statul, nu pacientul”, mai scrie Cristian Preda într-un comentariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri