Video Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Mai mulți oameni mușcați de insecte au mers la urgențe. Ce recomandă medicii

Data publicării:
deer tick, black-legged tick (Ixodes scapularis, Ixodes dammini), female crawling on human skin, Germany, Bavaria, Staffelsee
Foto: Profimedia Images

Temperaturile de vară din aprilie duc la apariția căpușelor în parcuri. La urgențe vin zilnic cazuri de copii mușcați de aceste insecte. Medicii recomandă celor care constată că au fost mușcați să meargă de urgență la spital, la o consultație, în cel mult 24 de ore.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Medicii recomandă celor care constată că au fost mușcați de căpușe, după o plimbare în parc sau în pădure, să meargă de urgență la spital, la o consultație, în cel mult 24 de ore. După acest interval de timp există riscul să apară complicații severe. Tratamentul acasă este exclus, spun specialiștii.

În ultima săptămână au fost foarte multe astfel de cazuri la UPU a Spitalului din Buzău. Medicii au tratat de la începutul lunii 10 pacienți care au fost mușcați de căpușe.

Având în vedere vremea și faptul că oamenii petrec tot mai mult timp în aer liber, medicii se așteaptă ca numărul de oameni mușcați de căpușe să crească în perioada următoare.

Simin-Aysel Florescu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: „Ar trebui acele căpușe extrase. Extracția trebuie făcută într-un mediu medical, ca să fim siguri că merge cum ar trebui. Nu recomandăm soluțiile acasă. Căpușa trebuie extrasă de acolo și într-adevăr trebuie extrasă într-un timp util de maxim o zi ca să nu existe riscul de boală.

Când organizăm picnicuri, să încercăm să prevenim. Știm că vom merge la picnic, luăm soluții speciale și ne dăm unde suntem expuși, înainte să ieșim.

Asta nu elimină necesitatea de control după ce ajungem acasă, ne inspectăm pe noi și pe cei din familie să vedem dacă avem aceste căpușe”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri