Cum văd conflictul din Fâșia Gaza ambasadorii israelian și palestinian la București?

Data publicării:
20112012 20diplomati-34437

De şapte zile, rachetele cad fără încetare, de o parte şi de alta a graniţei dintre Israel şi Fâşia Gaza.

„Încercaţi să vă imaginaţi că locuitorii de aici, din Bucureşti, ar trăi aşa o loterie: ar merge pe stradă şi ar avea 15 secunde ca să se ascundă în adăposturi de miile de rachete care au lovit Israelul. Imaginaţi-vă că ele cad în Bucureşti, în diferite locuri, lovind case, maşini, rănind oamenii şi chiar curmând vieţi”, a declarat pentru Digi24 Dan Ben-Eliezer, ambasadorul israelian la Bucureşti.

De partea cealaltă, palestinienii acuză că zilnic sunt ucişi civili, inclusiv numeroşi copii.

„Este clar că Israelul ştie ce ţinte vizează, având în vedere tehnologia lor avansată. Ei ştiu tot, dacă într-o clădire sunt civili sau nu, cine este acolo, ce mişcări sunt. Este clar că au scopul de a ucide cât mai mulţi oameni”, a spus Ahmad Bader Aqel, ambasadorul palestinian la Bucureşti.

Operaţiunea Pilonul Apărării, începută săptămâna trecută de israelieni, a fost lansată după uciderea liderului militar al Hamas. „Scopul acestei operaţiuni este distrugerea infrastructurii teroriste, să distrugă locurile de lansare a rachetelor, pentru ca israelienii să aibă o viaţă liniştită şi o pace durabilă. Acesta este scopul operaţiunii militare”, a explicat Dan Ben-Eliezer, ambasadorul israelian la Bucureşti.

Ambasadorul palestinian la Bucureşti spune, însă, că Israelul nu urmăreşte decât să menţină divizate teritoriile palestiniene, pentru că nu vrea crearea unui stat.

„Israelul nu a dorit niciodată să înlăture mişcarea Hamas din Fâşia Gaza, pentru că ei doresc să existe această separare între organizaţiile palestiniene din Cisiordania şi Fâşia Gaza”, a subliniat Ahmad Bader Aqel, ambasadorul palestinian la Bucureşti.

În plus, ambasadorul palestinian a avertizat că, dacă Israelul continuă să atace, iar comunitatea internaţională nu va acţiona, palestinienii ar putea accepta o implicare a Siriei în conflict pentru a se putea apăra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri