Daune totale: Şase maşini au fost distruse de zăpada căzută de pe acoperişul unei centrale termice

Data publicării:
centrala-1

Şase maşini parcate lângă o centrală termică dintr-un cartier din Galaţi au fost distruse după ce zăpada de pe acoperişul clădirii s-a desprins şi a căzut. Reprezentanţii societăţii de termoficare din Galaţi recunosc că ei sunt cei care ar fi trebuit să înlăture stratul de zăpadă, dar spun că le-au stat în cale tocmai autoturismele. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, proprietarii sunt obligaţi să cureţe acoperişurile de zăpadă şi de ţurţuri.

Vasile Tăbuş spune că maşina lui valora 12.000 de euro. După ce a fost strivită de cantitatea uriaşă de zăpadă căzută de pe acoperişul punctului termic în apropierea căruia era parcată, e bună de dus la fier vechi. În aceeaşi situaţie sunt alţi cinci gălăţeni: daune totale.

Acoperişul clădirii avea parazăpezi din tablă, însă din cauza stratului gros de zăpadă care a alunecat, acestea s-au desprins şi au căzut.

Clădirea aparţine societăţii de termoficare a oraşului. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, proprietarii sunt obligaţi să îndepărteze zăpada şi ţurţurii de pe acoperiş. Reprezentanţii societăţii susţin că angajaţii urmau să facă acest lucru.

E greu de spus dacă ar fi putut să dea zăpada jos fără ca maşinile parcate în jurul punctului termic să fie îndepărtate. O echipă a poliţiei locale ne va comunica observaţiile făcute de dumnealor. Iar în ceea ce priveşte potenţialele daune, aici aşteptăm ce vor spune asiguratorii după evaluare”, a declarat pentru Digi24 Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Apaterm Galaţi.

Nici unul dintre proprietari nu are asigurare tip Casco la maşină, ci doar asigurarea obligatorie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri