De ce participă Armata la deszăpezire. CNADNR: MApN ne-a încurcat

Data publicării:
armata-4

Pe cele mai multe drumuri din zonele în care viscolul a închis şosele, armata a intervenit în acţiunile de deszăpezire. Preşedintele Traian Băsescu a remarcat că este o situaţie nepotrivită, în condiţiile în care există contracte cu societăţi dedicate.

Miercuri, în plin cod roşu, în judeţul Buzău zeci de militari deszăpezeau Drumul Naţional 22, care leagă Râmnicul Sărat şi Brăila. Autorităţile au apelat la armată în momentul în care utilajele civile au anunţat că nu mai fac faţă.

În locul militarilor ar fi trebuit să acţioneze angajaţii firmei SC Mecan Construct SA, din comuna Pătârlagele. Societatea încasează de la stat 8 milioane de lei pentru ca, timp de doi ani, să aibă grijă de şoselele naţionale din judeţul Buzău. Reprezentanţii firmei nu reuşesc să ofere însă o explicaţie clară pentru faptul că a muncit armata în locul lor. „Eu sunt responsabil de contract în ideea în care păstrez legătura cu ei (cu drumarii - n.red.), dacă sunt probleme la utilaje... Ei se ocupa de dirijare. Secţia de drumuri naţionale, ei le dirijează”, a declarat pentru Digi24 Preda Mihăiţă, reprezentant al firmei SC MECAN CONSTRUCT SRL.

Cei care plătesc, responsabilii zonali de la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, nu sunt de părere că firma trebuie amendată. Din contră: „Noi i-am scos pe MAPN, care ne-au încurcat, şi am tras de maşinile lor toată noaptea trecută. Cereţi-le logistica pe care o au în dotare şi vedeţi dacă au vreun utilaj de deszăpezire. Noi suntem cei care mergem după bolnavi prin toate hăţişurile. Suplimentarile au venit tot din partea drumurilor naţionale. (...) Deci au venit colegii mei de la altă secţie, e normal să ne ajutăm” - este declaraţia făcută la Digi24 de Velicu Marius, responsabil de sector naţional din partea CNADNR.

De la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu subliniază rolul important al Armatei, acuzând totodată că administraţia este incapabilă să gestioneze situaţia: „Armata Română este foarte mult implicată în a substitui lipsa de capacitate a administraţiei noastre de a păstra lucrurile sub control, în timpul acestei furtuni pe care o avem”, a spus şeful statului joi.

Pe perioada celor două atenţionări de cod roşu, autorităţile au cerut intervenţia armatei în şapte judeţe pentru deblocarea mai multor drumuri şi autostrăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri