Deciziile summit-ului NATO, discutate în SUA. Mizele României

Data actualizării: Data publicării:
secretar stat mae

România are nevoie de susţinere pentru a putea obţine măsuri suplimentare de securitate la Marea Neagră, dar şi pentru a strânge trupele necesare formării unei brigăzi multinaţionale. Şi pentru asta, ţara noastră poartă discuţii intense cu Turcia, Polonia şi Statele Unite, concret, pentru a putea pune în aplicare deciziile summitului NATO de la Varşovia.

Rezultatele primelor negocieri vor fi anunţate la sfârşitul lunii octombrie când miniştrii Apărării din NATO se vor reuni la Bruxelles. Între timp, o rundă importantă de discuţii se va desfăşura zilele acestea în Statele Unite.

Vom avea o vizită importantă în SUA la care vom discuta inclusiv chestiunea implementării deciziilor summitului. Există un efort constant, tema este pe agendă şi vom continua pentru a materializa practic mai multe direcţii cum ar fi: pariciparea aliaţilor la celor două structuri pe care vrem şi pe care le vom crea în ţara noastră, să obținem sprijin pentru opţiunile la Marea Neagră, atât aeriene cât şi în maritime, despre care ştiţi că se discută la ministeriala apărării în octombrie”, a spus Dan Neculăescu, secretar de stat în Ministerul de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri