Din|interior. Povestea generaţiei care ştie să folosească argumentele

Data publicării:
profesori elevi scoala liceu sursa foto digi24-1

Dezbaterea, care şi-a păstrat şi la noi titulatura englezească de debate, este o preocupare importantă pentru tinerii deştepţi din liceele româneşti. Alexandru Şeremet, unul dintre cei pe care practicarea debate-ului l-a ajutat să obţină o slujbă foarte bine plătită la una dintre cele mai mari companii internaţionale, crede că dezbaterea înseamnă disciplină, că este asemeni unui sport care te face să te simţi foarte puternic.

România are mai mulţi tineri debateri care au premii internaţionale. Ei se pregătesc în acelaşi mod ca în străinătate. Se fac două echipe de „combatanţi” şi începe duelul argument versus contraargument. Exprimarea acestora se face mereu alături de gesturi teatrale, cât mai bine studiate. Un adevărat joc al nervilor şi contrazicerilor.

Duminică, de la 18.30, la Digi24, reporterii emisiunii Din|interior vi-i arată pe tinerii care ar putea să te „facă din vorbe”, dacă n-ar avea talentul să îşi folosească argumentele pentru a te convinge. Sunt tinerii care şi-au făcut o obişnuinţă din cititul cărţilor şi a presei străine. Sunt noua generaţie de care noi toţi avem nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri