Doi cubanezi care încercau să ajungă ilegal în Spania au fost prinşi cu barca pneumatică pe Prut

Data publicării:
Doi cubanezi care încercau să ajungă ilegal în Spania au fost prinşi de poliţiştii de frontieră ieşeni în timp ce traversau Prutul cu o barcă pneumatică
Doi cubanezi care încercau să ajungă ilegal în Spania au fost prinşi de poliţiştii de frontieră ieşeni în timp ce traversau Prutul cu o barcă pneumatică. Foto: Poliția de Frontieră Iași

Doi cubanezi care încercau să ajungă ilegal în Spania au fost prinşi de poliţiştii de frontieră ieşeni în timp ce traversau Prutul cu o barcă pneumatică, anunță Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Un poliţist de frontieră a observat cu tehnica de termoviziune, pe direcţia localităţii de frontieră Golăeşti, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă, arată un comunicat citat de Agerpres.

„În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor în cauză. Deoarece acestea au declarat verbal că sunt cetăţeni cubanezi şi nu deţineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar, în vederea continuării cercetărilor.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun. În urma verificărilor efectuate împreună cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova şi din declaraţiile persoanelor, colegii noştri au stabilit că acestea sunt doi cetăţeni din Cuba, în vârstă de 22, respectiv 27 de ani şi au trecut râul Prut folosindu-se de o barcă pneumatică, cu intenţia de a ajunge în Spania la o rudă”, se arată în comunicatul de presă transmis de ITPF Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanele au fost preluate de către autorităţile de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova.

„Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, mai precizează polițiștii de frontieră.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri