Dosarul „Voiculescu-ICA”, reluat la Tribunalul București cu o amânare

Data publicării:
20022013 20voiculescu 20amanat-50540

Actualizare 12:45:Procesul lui Dan Voiculescu de la Tribunalul București a început cu o amânare. Procesul se va relua pe 8 martie.

Dan Voiculescu a declarat că a depus o cerere pentru a nu beneficia de prescripție.

„Vreau să se continuie procesul până la aflarea adevărului, purului adevăr, până la sfârșit și cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a spus fostul senator.

El a menționat faptul că s-a bucurat pentru adoptarea unei legi propuse de dânsul, lege ce prevede dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală și că acest lucru a fost motivul ultimei demisii.

________________________

Transferul s-a făcut după ce Dan Voiculescu a demisionat din nou din Senat și a cerut Înaltei Curți să își decline competența, întrucât el nu mai este demnitar. Asta după ce vara trecută a renunţat la funcţia pe care o deţinea în precedenta legislatură, iar dosarul a fost și atunci mutat.

Şi nu este la prima demisie. Dan Voiculescu a mai renunţat la calitatea de parlamentar în luna iunie a anului trecut.

„Vroiam sa informez plenul ca mi-am dat demisia din Senat și vă sunt dator si motivul . Într-un Parlament in care Comisia de buget , cea care veghează la bugetul Romaniei dă un aviz negativ unui astfel de proiect de lege , este pentru mine un lucru de neințeles”, și-a motivat Voiculescu gestul.

Demisiile succesive ale lui Dan Voiculescu din Senat au atras automat mutarea dosarului ICA, în care este judecat inca din anul 2008. Astfel ca procesul, în care sunt judecate şI alte 12 persoane, s-a mutat de două ori în mai puțin de un an.

Procurorii susțin în rechizitoriu că „În perioada 1991-2003, inculpaţii au desfăşurat o serie de operaţiuni financiare şi comerciale frauduloase în scopul de a facilita adjudecarea prin licitaţie, de către Grivco SA (firma din portofoliul lui Dan Voiculescu), a pachetului de acţiuni deţinut de Administraţia Domeniului Statului la I.C.A., la un preţ mult mai mic faţă de valoarea comercială reală, în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea activelor şi a titlurilor de participare.”

Subevaluare terenuri

Valoarea pachetului de acţiuni scos la licitaţie ar fi fost de 100 de ori mai mică decât cea reală. Prin subevaluarea cu intentie a terenurilor, constructiilor si a titlurilor de participare si prin falsificarea documentatiei, acest pachet de acțiuni a fost achizitionat cu suma de 104.730 de euro, în vreme ce valoarea reala era de 7.900.929 de euro, susţin procurorii.

Miza ar fi fost un teren de aproape 37.000 de metri pătraţi de construcții având o suprafață totală desfășurată de 10000 mp, în zona Băneasa din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri