Bărbatul care și-a dat foc la procesul lui Trump a murit. Înainte să facă gestul extrem a împărțit pliante cu teorii ale conspirației

Data publicării:
Azzarello ținând în mână pancarte cu mesajul "Trump is with Biden and they're about to fascist coup us""
Azzarello s-a sinucis în fața tribunalul din New York unde se desfășoară procesul lui Trump în dosarul Stormy Daniels. Foto: Profimedia Images

Americanul care a șocat, vineri seară, după s-a incendiat în fața tribunalului în care se desfășura prima parte a procesului lui Donald Trump în dosarul Stormy Daniels, a murit din cauza rănilor, relatează BBC. Înainte de a-și da foc, Azzarello a afișat o pancartă cu mesajul: „Trump e în cârdășie cu Biden și ei urmează să dea o lovitură de stat fascistă”.

Maxwell Azzarello, în vârstă de 37 de ani, s-a stropit cu un lichid inflamabil, a aruncat în aer pliante cu teorii ale conspirației, după care și-a dat foc chiar în fața tribunalului în care se desfășura prima etapă a procesului lui Trump – selectarea juraților.

Bărbatul a fost dus la spital imediat în stare critică, însă medicii nu l-au mai putut ajuta – a murit, vineri, conform presei americane citată de BBC. Poliția din New York a anunțat, de asemenea, sâmbătă dimineață, că Azzarello a fost declarat decedat de medicii de la spitalul unde fusese internat.

Investigatorii spun că au primit un apel la numărul de urgență în jurul orei locale 13:30, prin care li se cerea ajutorul pentru că un bărbat și-a dat foc.

Azzarello venise în New York din Florida săptămâna trecută. Nu avea cazier în statul New York, iar familia sa din Florida nu știa că acesta plecase de acasă.

Șeful poliției new-yorkeze, Jeff Maddrey, a declarat că Azzarello a fost văzut „dând târcoale” în parc înainte de a scoate din geantă o sticlă cu un lichid inflamabil și pliante. Conform autorităților, pliantele erau „propagandistice” și făceau apologia unei „teorii a conspirației”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri