Duşa către reprezentanţii instituţiilor din Comandamentul de iarnă: La noapte nimeni nu doarme

Data publicării:
08122012 20zapada-37541

Actualizare 14:30: Reprezentantul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în Comandamentul de iarnă constituit la MAI a spus că, la nivel naţional, s-au luat toate măsurile necesare de acţiune pentru deszăpezire, fiind pregătite 352 de utilaje şi peste o mie de tone de material antiderapant, din care 92 de tone au fost deja trimise în judeţele din Banat.

Acesta a precizat că pentru avertizarea de cod galben valabilă de sâmbătă după-amiază s-a dispus ca începând cu ora 14.00 toate utilajele să fie pregătite, iar la ora 17.00 utilajele cu lame să fie deja la capetele de drum, de unde urmează să acţioneze pentru deszăpezire. De asemenea, sâmbătă, până la ora 17.00, în zonele vizate de codul galben se va patrula continuu.

Reprezentantul CNADNR a mai spus că după ce zăpada nu va mai fi viscolită, se va acţiona şi cu material antiderapant, dar utilajele vor interveni continuu pentru ca stratul de zăpadă să nu crească mai mult de doi-trei centimetri.

Totodată, reprezentantul CNADNR a adăugat că unităţile de acţiune rapidă din regionalele Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi sunt pregătite să intervină acolo unde va fi viscol, iar cu autofrezele se va interveni pe porţiunile de drum unde zăpada va depăşi 50 de centimetri.

Acesta a făcut apel ca CNADNR şi Poliţia să colaboreze în permanenţă şi acolo unde vor fi semnalate situaţii deosebite să fie restricţionată circulaţia.

______________________

Autoritățile au stabilit cum se vor organiza, pentru că mâine se va emite atenționare de cod galben, cu precipitații, ninsori și vânt puternic mai ales în vest, centru, în zona muntuoasă și nordică.

Trebuie pregătite foarte bine și locurile în care se va vota, pentru a nu apărea probleme.

De asemenea, se va stabili organizarea polițiștilor care vor fi distribuiți pentru ziua de vot.

Urmăriți în materialul video atașat cum se pregătesc autoritățile și ce au vorbit miniștrii Mircea Dușa și Radu Stroe cu autoritățile locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri