E. Hurezeanu: Nu ne e puțin rușine că de interesele europene ale R. Moldova se ocupă Polonia?

Data publicării:
steag UE ec-4.europa.eu

Discuția a pornit de la interviul acordat pentru Digi24 de ministrul moldovean de externe, Natalia Gherman. Ea a spus că Republica Moldova este hotărâtă să reziste presiunilor Moscovei de a nu semna un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană, indiferent de consecinţe.

„Republica Moldova are nevoie de solidaritatea Europei și o va avea. Cum spunea comisarul pentru extindere, UE va face tot ce e posibil și chiar mai mult ca R. Moldova și Georgia să parafeze Acordul de asociere”, a spus Emil Hurezeanu.

„Avem o singură zi din an, la 4 ani, poate la 20, când zece mii de români demonstrează în București pentru unirea cu R. Moldova. De ce nu o facem în fiecare zi? De ce nu transformăm solidaritatea cu R. Moldova în cauza fiecărei zile și a fiecărui român de acum încolo?”, a întrebat el.

„Din rația noastră de electricitate, pâine, libertate și de UE să cedăm o parte cetățenilor din R. Moldova. Unui cetățean din R. Moldova îi revin zece cetățeni români, care pot pune mână de la mână să salveze un cetățean din Republica Moldova. Și atunci rușii nu au decât să nu mai dea nimic, să nu ia vinul, să nu mai dea energie”, a subliniat Emil Hurezeanu.

„Așa au făcut și finlandezii, să scape de ruși. Au adunat oamenii și bijuterii ca să plătească datoria mai repede și să scape. Aici nu e vorba de a scăpa de o mare nenorocire, ci de a consuma unificarea în fapt. Să lucrăm zi și noapte să facem traseul energetic”, a adăugat el.

„Nu ne e puțin rușine că de interesele europene ale R. Moldova se ocupă mai ales Polonia? Nu știu, întrebarea e deschisă”, a subliniat Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri