Echipa „Tinerețe fără bătrânețe” va alerga pentru o cauza nobilă

Data publicării:
22022013 20maraton-50982

Urma să anunţ în curând unde voi alerga ultimii 42 de kilometri din cei 3.600 începuţi anul trecut în iunie pentru ca asociaţia Inima Copiilor să poată achiziţiona un scaner retinian performant pentru nou născuţii de la spitalul Marie Curie. Până acum 3 săptămâni îmi era foarte clar unde ar fi trebuit să alerg aceşti kilometri, şi anume în deşertul Algeriei, la Sahara Marathon. Însă din cauza turbulenţelor de la graniţa Algeriei şi apropierea de Mali, organizatorii au decis să amâne cursa pentru o dată încă neştiută de nimeni”, a declarat maratonistul Andrei Gligor.

Citește și:

CROS PENTRU NOU-NĂSCUŢI. Andrei Gligor mai are doar 600 de kilometri de parcurs

Prin urmare, Gligor s-a gândit că cel mai potrivit loc în care să termine cursa este chiar spitalul Marie Curie. În paralel cu maratonistul, pe alte două benzi, vor alerga cei care l-au susținut în această cursă pentru copiii născuți prematur, printre care Marian Dragulescu, Monica Roşu, Valeria van Groningen și echipa emisiunii „Tinereţe fără Bătrâneţe”, de la Digi24.

Ultimii kilometri vor fi parcurși sâmbătă, de la ora 11.

Am alergat timp de 8 luni de zile câte aproximativ 15 kilometri în fiecare zi, pentru ca sute de nou născuţi să fie salvaţi anual de la orbire cu ajutorul scanerului retinian RetCam cu care intenţionăm să dotăm noua secţie de terapie intensivă nou-născuţi”, a mai mărturisit Andrei Gligor.

Maratonistul a reușit să strângă 18.000 de euro din donații, însă aparatul care diagnostichează retinopatia costa 29.000 de euro. Oricine poate dona la adresaandreigligor.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri