Edilul din Roşia Montană: E rău să intre 5 miliarde de dolari, în ani de criză, în economia României?

Data publicării:
eugen furdui crop

(Eugen Furdui – FOTO Mediafax)

Primarul comunei Roşia Montană, Eugen Furdui, a pledat astăzi în favoarea proiectului de exploatare minieră. „5 miliarde de dolari. E rău să intre 5 miliarde de dolari în ani de criză, în economia României”, a întrebat el.

„Această investiţie aduce mii de locuri de muncă, directe şi indirecte. A doua problemă importantă – poluarea. Poluare nu va fi cu o tehnologie modernă. Poluare e acum la Roşia Montană, nu e de o zi, ci de zeci de ani. A teeia problema - patrimoniul şi turismul. Vom putea face turism, vom restaura patrimoniul de la Roşia Montană cu bani de la investitori. 70 de milioane de euro în patrimoniul Roşiei Montane, 70 de milioane de euro în cel naţional. 5 miliarde de dolari. E rău să intre 5 miliarde de dolari în ani de criză, în economia României? Vă cer, domnilor deputaţi şi senatori, analizaţi cu atenţie, să gândiţi cu sufletul pentru 10.000 de oameni care strigă: Vrem să muncim, nu să furăm”, a fost mesajul primarului.

Primarul comunei Roşia Montană, Eugen Furdui, şi preşedintele companiei Gold Corporation, Dragoş Tănase, s-au adresat publicului larg şi parlamentarilor, în încercarea de a-i convinge să să spună DA proiectului de exploatare minieră.

Edilul i-a chemat să îl susţină pe parlamentari din Alba, precum şi pe 50 de primari din Munţii Apuseni – din judeţele Cluj, Bihor şi Alba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri