Eleva dispărută. Anchetatorii îi vor audia pe colegii și profesorii fetei

Data publicării:
iulia ionescu crop

Actualizare 13:05 Căutările fetei s-au extins în gări și aeroporturi, aceasta fiind o mobilizare fără precedent. 

Actualizare 09:15 Elevă eminentă, cu premii la mai multe discipline, Iulia Ionescu ar fi trebuit să participe astăzi la Olimpiada de fizică, etapa pe municipiul Bucureşti, care se desfășoară la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr". Mama elevei a povestit că fata abia aştepta să participe la acest concurs, pentru care se pregătea intens.  

Actualizare 08:10 Anchetatorii merg pe ideea că fata a plecat spre mănăstire, dar nu a mai reușit să ajungă. Oamenii legii încearcă să descopere traseul urmat de elevă, în acest sens cerând imaginile de la camerele de supraveghere de la metrouri, din mijloace de transport, dar și din zona gărilor și autogărilor. Anchetatorii urmează să vizioneze ore întregi înregistrările, dar și să îi audieze pe colegii și profesorii fetei.


Eleva, în vârstă de 15 ani a fost văzută ultima dată de mama ei, care s-a despărţit de fată într-o staţie de metrou, în drum spre şcoală. Printre puţinele indicii pe care le au anchetatorii sunt un bilet lăsat de elevă părinţilor, in care spune că vrea să se retragă la manăstire, şi imaginile de la consignaţia unde şi-a vândut telefonul, chiar în seara dispariţiei. Părinţii se tem că fata lor a fost răpită.

Cineva a răpit-o, a sechestrat-o, a luat-o pur şi simplu de pe stradă. Mă simt şocată, mă simt îngrozită, disperată, nu am cuvinte să spun”, a mărturisit Daniela Ionescu.

De miercuri, de când fata a dispărut de acasă, mama copilei se gândeşte la ce e mai rău.

Staţia de metrou Eroilor este ultimul loc în care mama şi fiica au fost împreună. La ora 12 cele două şi-au luat la revedere, iar eleva trebuia să ajungă la şcoală în cel mult 30 de minute, când trebuia să-i trimită şi un sms mamei. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar mama a constatat că telefonul fetei era deja închis.

„În secunda aceea am plecat urgent către liceu să văd ce se întâmplă”, a mai povestit mama.

Femeia a căutat-o în zadar până seara, apoi disperată a anunţat Poliţia. Semnalmentele fetei au fost transmise în toată ţara. Principala pistă a fost oferită însă chiar de copilă. Iulia Ionescu le-a lăsat părinţilor un mesaj: „Vremea e din ce în ce mai albastră şi trebuie să fiu pregătită pentru momentele care vin. Sunt îndrăgostită de Isus şi vreau să merg la mănăstire” scrie pe bileţelul găsit de mama copilei.

Fata, o elevă eminentă, olimpică la mai multe materii, avea puţini prieteni. În schimb, era foarte credincioasă

Era atrasă şi de faţeta religioasă, intra pe net în conversaţii cu alţi tineri care aveau procupari asemănătoare”, a adăugat Daniela Ionescu.

Iulia avea încredere deplină doar în duhovnicul ei, căruia i s-a confesat cu câteva zile în urmă.

Poliţiştii au aflat de la duhovnicul fetei că intenţiona să se călugărească şi că pentru acest lucru ar fi vrut să ajungă la o mănăstire din zona Moldovei. Reprezentanţii poliţiei au cerut Patriarhiei să verifice dacă eleva a ajuns în vreuna dintre mănăstirile din ţară.

- E adevărat că v-a trimis mesajul acela cu mult timp înainte să plece ori în acea dimineaţă?

- Toate aceste informaţii sunt în posesia poliţiei, ancheta se derulează, vor vedea pe unde a apucat.

- Iulia a luat legătură cu dumneavoastră, v-a trimis un e-mail în care v-a spus că vrea să plece de acasă, să se ducă la o mănăstire, iar dumneavoastră i-aţi spus să aştepte să termine şcoală, iar apoi să se hotărască ce va face.

- Poliţia nu minte. Eu am avut nişte informaţii şi le-am pus la dispoziţia poliţiei. Vreau să ştiu că Iulia este bine.

„În situaţia fericită în care adolescenta ar ajunge la una din mănăstirile din cuprinsul Patriarhiei Române, conducerea mănăstirii, potrivit uzanţelor, va anunţa organismele statului. Nu am primit niciun astfel de anunţ”, a precizat Constantin Stoica.

In urma verificarilor, politistii au stabilit că, la 12 ore de la dispariţie, adică aproape de miezul nopţii, fata s-a dus la o consignaţie unde şi-a vândut telefonul mobil şi un lănţişor de aur.

„Ne-am gândit că poate era cineva cu ea, cineva să o ameninţe, dar nu. Era abătută, abia se uita pe sub ochi, era timidă și îngândurată. Am luat-o la întrebari, de unde îl are, să ne dea buletinul, dacă l-a furat. A zis că se întoarce mai târziu cu bueltinul și cu actele telefonului”, a povestit un vânzător.

Angajatul de la casa de amanet a incalcat practic legea, pentru că nu a cerut documentul de indentitate al fetei. Modelul de telefon pe care îl avea adolescenta costă 3.000 de lei, însă fata a primit pe el doar 800. Între timp aparatul a fost şi vândut la un preţ mult mai mare.

Când a dispărut, Iulia era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre. Părinţii, într-un apel public transmis presei, cer ajutor tuturor celor care ar putea da informaţii despre fata lor. Tatăl elevei nu crede în ipoteza plecării la mânăstire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri