Emil Hurezeanu: America face primul pas spre o redeschidere a dialogului cu Rusia

Data publicării:
Emil Hurezeanu poza foarte buna

Pentru prima oară de la declanşarea crizei din estul Ucrainei, un înalt oficial american a făcut o vizită în Rusia. Secretarul de Stat John Kerry a discutat astăzi cu preşedintele Vladimir Putin şi cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

De altfel, în conferinţa de astăzi Serghei Lavrov a afirmat că SUA şi Rusia trebuie să rezolve conflictul din Ucraina pe cale diplomatică.  "E o surpriză pentru noi. Pentru marile puteri e probabil efectul unor discuţii pregătitoare, al unor exerciţii în timp de diplomaţie de culise, care iată că au şi un rezultat.  Asistăm probabil la desfăşurarea unor secvenţe spre o posibilă pace, spre un posibil acord care să depăşească Minsk II în ce priveşte Ucraina, relaţiile ruso-ucrainene şi prin consecinţă şi cu ceilalţi", a comentat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. 

"Până acum nu au discutat despre asta. Nu uitaţi că SUA s-au abţinut să participe la acest dialog, care a fost Minsk I, Minsk II. Americanii au fost mai degrabă eluzivi, retraşi. Exista o postură fermă, apăsată a republicanilor în congres, care vroiau să livreze arme letale defensive ucrainenilor. Germanii, alţi parteneri occidentali, s-au opus, administraţia Obama, de asemenea, s-a opus. De fapt, aceste arme letale defensive pentru ucraineni sunt mai ales pentru republicani o armă cu efect prematur, letală, sau dacă nu letală, ofensivă anti-Obama. Şi lucrurile au rămas aşa. Iată că acum, când America face primul pas spre o redeschidere a dialogului cu Rusia, prin miniştrii de externe, anunţă şi metodele acestei posibilităţi de revenire la normalitate. Metoda diplomatică. E pentru prima oară când se vorbeşte despre asta în mod explicit. Până acum nu au fost excluse metodele de sancţionare economică, eventual militară, de îngheţare a relaţiilor diplomatice", a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. 

Cât despre folosirea armelor nucleare, Emil Hurezeanu a spus că acestea nu au fost invocate niciodată de oamenii politici. "Armele nucleare au fost invocate de militari, de strategi. În analiza situaţiei nu s-a putut exclude folosirea armelor nucleare. De fiecare dată, când apare un astfel de conflict, unde sunt implicaţi actori cu capacităţi cu potenţial nuclear se vorbeşte şi despre asta. Liderii politici n-au vorbit despre folosirea armei nucleare. E adevărat ruşii, prin ofiţerii lor, şeful Marelui Stat Major, au făcut aluzii", a mai spus Emil Hurezeanu la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Momentul când o polițistă din Cluj îi dă cu spray lacrimogen în față colegului său. Acesta se chinuie să...
Pro FM
Câți copii are Celine Dion: "Viața mea e să fiu mamă". Fiul cel mare are 23 de ani și seamănă foarte bine cu...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...