Experiment Digi24. Cât de periculoase sunt artificiile şi petardele

Data publicării:
artificii la Ora Pamantului mfax

Artificiile pot fi considerate mici explozibile. Din acest motiv vânzarea lor este ilegală, iar poliţiştii au început deja să îi urmărească pe comercianţii care oferă asemenea pericole pe post de distracţie.

Jurnaliştii Digi24 au realizat un experiment în care au introdus într-o sticlă o petardă. În mod normal, petarda sare în aer în mai puţin de 10 secunde, însă reporterii au folosit un fitil mai lung ca să se poată îndepărta suficient de mult ca să nu fie în primejdie. În mod normal, cei care folosesc asemenea artificii nu au această şansă.

Astfel de accidente au loc din păcate în fiecare an când vin sărbătorile de iarnă. Medicii ştiu deja că Revelionul se termină la camera de urgenţe pentru cei care au ghinion să fie în raza de acţiune a unor artificii periculoase.

Grav este că vânzătorii de artificii îşi păcălesc cu bună ştiinţă cumpărătorii. Modifică ambalajul care anunţă cât de periculoasă este o petardă.

Au existat situaţii în care vânzătorii au modificat eticheta de pe produse”, a mărturisit Nicolae Marinescu, compartimentul arme şi explozibil.

Unul dintre cei anchetaţi că au adus în ţară artificii periculoase, interzise de lege, este secretarul Asociaţiei Importatorilor şi a Comercianţilor de Obiecte Pirotehnice. Cinci tone de petarde au confiscat de la el poliţiştii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri