Fără prime de sărbători în majoritatea instituțiilor de stat

Data publicării:
2211prime-34709

Mai este o lună până la sărbătorile de iarnă, așa că bugetarii se gândesc dacă vor beneficia de prime de Crăciun sau nu. Unii angajatori iau în calcul această surpriză, alții nici nu se gândesc la așa ceva. Un exemplu sunt angajaţii CFR Constanţa. „Nu avem în acest an prins în contractul colectiv de muncă acordarea de prime pentru sărbători. Să vedem la următoarea negociere”, spune Dorin Maier, director Regionala CFR Constanţa.

Situaţia este cu totul alta la Oil Terminal, acolo unde angajaţii vor primi aproximativ 800 de lei primă de Crăciun, echivalentul unui salariu minim pe economie. Şi această companie de stat a înregistrat pierderi considerabile în ultimii ani.

Situaţia economică nu este extarordinară, dar vom acorda această primă cu toate eforturile pe care le vom face, o vom acorda pentru că este un drept pe care îl au în contractul colectiv de muncă”, afirmă Sorin Ciutureanu, director general Oil Terminal.

Şi angajații unei cunoscute firme de construcţii din Bacău vor primi în acest an prime de Crăciun. Pentru ca încasările au crescut, patronul este hotărât să-și stimuleze angajații cu câteva sute de lei.

În alte situaţii, decizia finală nu a fost luată, iar salariaţii încă mai speră. Există şi directori de instituţii care nu au prins în buget acordarea de prime, însă speră ca din sponsorizări să poată recompensa măcar simbolic salariaţii la sfârşit de an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri