Femeie în stare gravă după ce a născut. Salvatorii au ajuns după 24 de ore

Data publicării:
1712femeie 20nastere-39095

Actualizare 17.40. O fetiță de 4 ani din aceeași localitate cu femeia salvată a suferit arsuri grave, s-a oprit cu apă fiartă. Ea trebuie transportată la spitalul județean Botoșani, dar operațiunea de transport se anunță a fi dificilă.

Femeia a născut ieri, acasă, într-o localitate din județul Botoșani, asistată de rude. Acestea au cerut ajutorul cadrelor medicale, dar accesul este imposibil din cauza nămeților.

Actualizare 13.40.Autoritățile din Săveni au reușit să o ia pe această femeie și să o ducă într-un sat aflat la circa 17 kilometri de Botoșani. Pe femeie o așteaptă autospecială a celor de la ISU, care nu a mai putut continua drumul, dar a fost trimisă o șenilată pentru a o prelua.

Femeia a născut ieri, dar nu a avut nicio șansă să ajungă pe timpul nopții la un spital.

____________________________________

Medicii au asistat-o pe tânără prin telefon, dând indicații rudelor acesteia. După ce a născut, starea femeii s-a agravat. Se pare că aceasta are febră mare și nu poate elimina placenta.

Autoritățile județene au trimis utilaje pentru a debloca drumul din calea ambulanței și caută o soluție pentru a o transporta pe tânără la Botoșani.

„Încercăm să ajungem la acea femeie cu ambulanța. Am înțeles că situația este cât de cât sub control. Dacă nu vom reuși, este posibil să apelăm la un elicopter SMURD”, a declarat pentru Digi24 Florin Țurcanu, președinte CJ Botoșani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri