Firma Brădet a avut contracte de zeci de mii de euro cu statul 

Data publicării:
branza bradet

Brădet SRL, firmă implicată în scandalul bebeluşilor diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic, a câştigat de-a lungul timpului contracte în valoare de peste 24.500 de euro cu mai multe instituţii ale statului, arată datele site-ului de licitaţii Publice.

„Sunt ceva institute, mărunte, mici, nu sunt contracte mari. Am dus în multe zone. Şi creşe, şi cămine şi şcoli şi spitale şi nu a fost niciun caz pe nicăieri. Ele sunt luate direct după SEAP. Au fost comandate toate comenzile pe care le-am avut. Dânşi ne-au contactat în urma preţurilor pe care noi le aveam pe SEAP”, spune Marius Badea, patron Brădet SRL.

Printre instituţiile de stat care au avut contract cu Brădet SRL se numără Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, Şcoala Gimnazială „Virgil Calotescu” din comuna argeşeană Bascov, Spitalul Orăşănesc Regele Carol I din Costeşti, Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul de Boli Cronice Călineşti şi SC Salpitflor Green SA.

Cele mai multe contracte, 37 la număr, pe care Brădet SRL le-a câştigat sunt cu Şcoala Gimnazială Virgil Calotescu. Unitatea de învăţământ a cumpărat în 2015 şi în primele două luni ale lui 2016 iaurt, cascaval, unt, brânză, smântână şi lapte în valoare de peste 900 de euro. Alimentele erau folosite de cantina şcolii pentru hrana celor 180 de copii de la grădiniţa cu program prelungit.

În data de 28-29 februarie am văzut o postare pe Facebook, unde se arătau anumite probleme ivite la firma respectivă. Am luat legătura cu administratorul grădiniţei ca să vedem dacă returnăm toate produsele. S-a hotărât returnarea la tot ce aveam în magazie şi până la eliberarea unui certificat de conformitate a produselor nou de către DSV să reluăm din nou procedura dacă se eliberează acest certificat de conformitate. Până în momentul de faţă nu s-au făcut comenzi către Brădet”, spune Minerva Rizea, directoare Şcoala Gimnazială „Virgil Calotescu” Bascov.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a cumpărat tone de lapte în perioada 2013 - 2016 în valoare de aproximativ 7.700 de euro.

„Începând cu data de 28 februarie anul curent, producătorul nu a mai livrat produse lactate, întrucât a sistat producţia. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş nu au existat cazuri medicale ca urmare a consumului de produse lactate", conform Biroului de presă IPJ Argeş.

Şi Spitalul de Pediatrie Piteşti a încheiat contracte cu Brădet SRL. În 2014 au fost comandate produse în valoare de peste 3.200 de euro: unt, brânză proaspătă de vaci degresată, telemea de vacă şi smântână.

Am luat printr-o comandă directă (n.r. de la firma Brădet) pe 14 aprilie, o singură lună”, spune Vasile Stan manager Spitalul de pediatrie Piteşti.

Cel mai mare contract al firmei Brădet, în valoare de aproape 11.000 de euro, a fost încheiat cu S.C. Salpitflor Green S.A , firma ce aparţine Consiliului Judeţean din Piteşti şi care se ocupă cu amenajarea spaţiilor publice. Brădet a livrat firmei 24.000 de litri de lapte.

De la începutul anului, 19 copii au fost diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în judeţul Argeş. Până în prezent, autorităţile nu au identificat cauza care a dus la apariţia bolii ce a ucis trei copii.

CITIŢI ŞI :

Alerta europeană, greşită din tastatură. Fierberea din industria laptelui a fost provocată de eroarea unui operator de calculator din Italia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri