Sari la conținut

FOTO VIDEO. Repetiție generală pentru parada militară de 1 Decembrie

Încă de la 5:00, tancurile şi maşinile blindate s-au aliniat pe străzile din Capitală. La ora 11:00 a început ultima repetiţie generală pentru parada militară de 1 Decembrie.

Peste 2600 de militari şi angajaţi ai Ministerului de Interne au fost mobilizaţi în Piaţa Constituţiei. Tancuri, blindate, amfibii, bărci şi autospecialeleale Poliţiei au fost aliniate la fel ca pentru desfăşurarea de forţe de marţi.

„Unul dintre cele mai spectaculoase momente este parada tehnicii militare a armatei române, pentru că doar o dată pe an vedem pe străzile din Bucureşti tancuri şi trasportoare blindate”, relatează Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

31

Şi militari din alte state vor bate pasul de defilare alături de camarazii români.

Marian Săvulescu, şef serviciu instrucţie în cadrul Forţelor Navale: „Ca noutate, avem cinci detaşamente aparţinând Bulgariei, Poloniei, Turciei, Moldovei şi Statelor Unite. Vom putea vedea tehnica din forţele armate, toate cele trei categorii de forţe, măşăluind prin faţa dumneavoastră două categorii, terestere şi navale, iar sus pe cerul patriei veţi vedea forţele aeriene.”

Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI: „La parada de 1 Decembrie, MAI participă cu 600 de cadre, elevi şi studenţi, autospeciale, motocilete, ambarcaţiuni, elicoptere de la Inspecttoratul General de Aviație şi un detaşament călare.”

General Adrian Ţonea, comandatul paradei militare: „Avem tehnica interoperabilă cu ţările partenere şi ţările membre ale NATO, respectiv Uniunea Europeană.”

Aviaţia s-a pregătit şi ea cu elicoptere, avioane de luptă şi de transport.

„Chiar în aceste momente o altă aeronava a Ministerului Apărării Naţionale se desprinde de la sol. vedem şi un elicoper. Toate pleacă în survol spre piaţa Constituţiei pentru repetiţia generală”, relatează Andreea Georgescu, reporter Digi24.

Parada militară de 1 Decembrie va începe la ora 11:00, în Piaţa Constiţuiei. Evenimente similare vor avea loc în toate marile oraşe.

Repetiții pentru parada militară în țară. Incident cu un vehicul militar la Cluj-Napoca 

29 noiembrie 2015 - Piața Constituției.Antrenamentul general al paradei militareFoto: Anca Ciornei

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on Sunday, November 29, 2015

Mebat, unul din câinii polițisti de la Otopeni, se pregătește si el pentru parada de 1 Decembrie.

Posted by Politia de Frontiera Romana on Sunday, November 29, 2015

Mândri să participăm la Parada Militară!Alexandra și Faur defilează pentru al doilea an în cadrul Paradei Militare de 1 Decembrie.Faur este un cal din rasa Nonius, are 6 ani și participă la misiunile de ordine publică ale Jandarmeriei Capitalei.

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Sunday, November 29, 2015