GALAŢI. Cei 400 de oameni evacuaţi azi-noapte din Valea Mărului s-au întors la casele lor

Data publicării:
inundatii-4

Decizia de evacuare a locuitorilor din Valea Mărului a fost luată de autorităţile locale ca o măsură de prevenţie. După ce apele au început să se retragă, oamenilor li s-a permis să se întoarcă acasă.

Situaţia e calmă acum. Cei 400 de oameni evacuaţi astă-noapte s-au întors la casele lor. Apele s-au retras. Viceprimarul, aflat la podul de la Mândreşti, mi-a trimis mesaj că apa este cu un metru sub cota de atenţie. La podul de la Valea Mărului e la fel. Suntem liniştiţi şi sperăm să nu mai plouă, ca să putem evalua pagubele. Din ce ştiu de aseară, în jur de 25 de case erau inundate. Au fost distruse anexe gospodăreşti, solarii, a intrat apa în anumite case până la tavan”, a declarat la Digi24 primarul Virgil Doca.

Acesta a spus că la nivelul comunei există un plan de apărare, şcolile dinValea Mărului şi Coasta Văii, unde există saltele şi pături, putându-i primi pe oameni în caz de inundaţii.

Primarul Virgil Doca a spus că faţă de ziua precedentă, pagubele s-au triplat, dar nu există încă o evaluare exactă.

„Important e că viitura de aseară, care a avut peste 20 de metri lăţime, nu a făcut victime omeneşti”, a adăugat edilul.

Toate fântânile din comună sunt colmatate şi au fost anunţaţi oamenii să nu bea apă din aceste fântâni. În zonele de risc aseară s-a dat apă potabilă. Cum există pericolul unei epidemii, primăria a primit de la Sanepid vaccinul necesar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri