Galați. Proiectilul găsit pe șantierul unui mall, detonat în afara orașului

Data publicării:
politia nu treceti pastor ucis

ACTUALIZARE 18.40 Proiectilul a fost detonat.

ACTUALIZARE 17.20. Proiectilul descoperit, în această dimineaţă, pe şantierul unui mall din Galaţi a fost mutat într-un poligon din afara oraşului unde va fi detonat. Iniţial, autorităţile au decis să-l detoneze chiar pe şantier, de frică să nu provoace explozia în timpul transportului.

Obuzul de aproximativ o sută de kilograme a fost descoperit pe un şantier de pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi, unde se construieşte un mall.

Imediat la faţa locului au ajuns pirotehniştii, care au izolat zona, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi spunând că există posibilitatea ca bomba să fie detonată la faţa locului, pentru că transportul acesteia ar presupune riscuri mari.

„Urmează ca autorităţile locale, în colaborare cu echipa de pirotehnişti ISU de la Ciolpani, care se află în drum spre Galaţi, să decidă ce se va întâmpla în acest caz. Există posibilitatea ca bomba să fie detonată pe loc din cauza riscurilor presupuse de mutarea bombei, ceea ce va impune evacuarea localnicilor din zonă. În acest caz se poate impune sistarea oricăror activităţi şi evacuarea pe o rază de un kilometru şi se va crea un dispozitiv de evacuare în acestă situaţie, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

În apropiere de locul respectiv se află patinoarul din Galaţi, mai multe unităţi comerciale, dar şi locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Marius Costache, a spus că obuzul se află la o adâncime de doi metri şi jumătate - trei metri, prins în nisip, unde a fost îngropat alături de alte bombe, el precizând în zona respectivă a funcţionat, în timpul războiului, un aerodrom militar.

El a precizat că persoanele care locuiesc în zonă vor fi evacuate pe o distanţă de un kilometru.

Prezent la faţa locului, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a declarat că Primăria va lua toate măsurile de susţinere a acţiunilor de evacuare a zonei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri