George Simion a fost amendat după protestul AUR de la ASF

Data publicării:
20240126101933__EC_1891
Membri AUR protestează în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară și pe bulevardele din zonă. Foto: Inquam Photos / George Calin

George Simion a fost amendat după ce vineri protestul organizat de AUR a blocat traficul în centrul Bucureștiului.

Zeci de persoane au manifestat în stradă, pe Splaiul Independenței, aproape de Piața Unirii, iar liderul politic a vrut să intre în sediul ASF.

Conform unor surse judiciare, Simion este printre cele 4 persoane care au fost sancționate de jandarmi. În total, s-au dat amenzi în valoarea de 30.000 de lei.

Potrivit jandarmilor, manifestanţii au refuzat să coopereze cu forţele de ordine şi au blocat traficul rutier.

„Referitor la adunarea publică de ieri, din zona Splaiului Independenţei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări. Manifestaţia de protest nu a respectat prevederile de declarare şi avizare, conform Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere încălcările cadrului legal în vigoare şi refuzul cooperării cu forţele de ordine, manifestat prin blocarea traficului rutier, jandarmii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei”, a transmis sâmbătă Jandarmeria Capitalei, conform Agerpres.

Astfel, două persoane care au participat la protestul AUR au fost amendate cu câte 10.000 lei, iar alţi doi protestatari au fost sancţionaţi cu o sumă totală de încă 10.000 lei.

Jandarmeria mai anunţă că face în continuare verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat legea la protest.

Aproximativ 200 de persoane, printre care şi preşedintele partidului AUR, George Simion, au organizat vineri un protest în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), acuzând creşterea „necontrolată” a preţurilor RCA.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri