GUVERN. Taxele locale se majorează cu 16%

Data publicării:
12122012 20taxe-38253

Legea obligă Ministerul Finanţelor să adauge la taxele locale valoarea inflaţiei o dată la trei ani. Dar nu înseamnă neapărat că majorarea se şi aplică. Primarii decid dacă o fac, în funcţie cât de mulţi bani au nevoie la bugetul local.

„Aveţi o informație greşită. În conformite cu codul fiscal, din trei în trei ani guvernul trebuie să reactualizeze limitele minime şi maxime ale impozitelor cu taxa inflaţiei. Competenţa de a stabili este a consiliilor locale, ele pot stabili impozite chiar mai mici”, a explicat, miercuri, ministrul administrației și internelor, Mircea Dușa.

Proiectul de majorare a taxelor şi impozitelor locale a fost de două ori publicat anul acesta spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor. Prima dată, în martie, în timpul Ungureanu, când nu a mai ajuns să fie aprobat, iar a doua oară în luna octombrie a acestui an, când a fost retras după ce premierul Victor Ponta s-a arătat enervat că nu a fost anunţat de acest proiect.

„L-am sunat pe ministrul Florin Georgescu şi am spus: Domnule, aţi înnebunit, ce aveţi? El a spus că nu ştie nimic şi că-l sună pe secretarul de stat Liviu Voinea. Îl sună pe Voinea care spune: nu ştiu nimic. Că aşa este la Ministerul Finanţelor, este ca în "O scrisoare pierdută", a declarat atunci premierul.ă".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri