Sari la conținut

Guvernul împarte mai mulți bani bisericilor și SRI

Cultele religioase primesc mai mulţi bani în urma rectificării bugetare, la fel şi personalul neclerical - 10 de milioane de lei.

Bugetul este mai mare de 67 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei sunt alocate lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Orice sprijin financiar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului este binevenit. Probabil că până la finalul lucrărilor, mai este nevoie de aproximativ 55-60 de milioane de euro”, a declarat Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

În proiectul de rectificare bugetară, şi Ministerul Sănătăţii apărea cu o pierdere de 600 de milioane de lei. Ulterior, Executivul a anunţat că situaţia a fost înţeleasă greşit şi că, de fapt, bugetul ministerului creşte cu jumătate de miliard de lei.

Ministerul Educaţiei a primit aproape două miliarde de lei, bani care vor fi folosiţi atât pentru plata drepturilor salariale obţinute în urma unor sentinţe judecătoreşti, cât şi pentru creşterea salariilor profesorilor.

Avem acoperite creșterile salariale din învățământ de 5% din luna septembrie, pentru învățământul superior, sumele fiind incluse în bugetul Ministerului Educaţiei”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Un alt câştigător al rectificării este Serviciul Român de Informaţii. A primit, pentru dotări şi imobile, 139 de milioane de lei.

Următoarea rectificare bugetară va fi în luna octombrie, iar Guvernul va analiza până atunci dacă s-au cheltuit fondurile realocate.