Guvernul schimbă legea terenurilor

Data publicării:
terenuri agricole-1

Guvernul a ţinut cont de o parte din solicitările preşedintelui Traian Băsescu care a refuzat să semneze legea şi a retrimis-o la examinare în Parlament.

Normele de aplicare vor fi elaborate în 7 zile şi nu în 30 de zile ca în proiectul iniţial. Agenţia Domeniilor Statului va fi doar cumpărător nu şi vânzător, iar tranzacţia este anulată dacă preţul este mai mic decât în oferta de vânzare.

Esenţa legii rămâne aceeaşi, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Romanii vor avea intaietate la cumparare in defavoarea cetatenilor straini.

„Agenţia domeniilor statului nu se mai transformă într-o agenţie de reglementare a pieţei funciare, îşi păstrează denumirea, va trece în subordinea primului ministru şi va avea rol de cumpărător. Birocraţia e şi mai redusă prin această formă, vânzătorul, cel care are o ofertă concretă, nu trebuie să meargă decât la primărie, urmând ca primăria să afişeze la avizierul primăriei, dar şi să transmită direcţiei din cadrul MADR, oferta de vânzare pe care o are acel vânzător”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Aceste propuneri au fost trimise spre Parlament și cel tarziu pe 12 februarie, textul cu aprobările finale trebuie trimis catre președintele Traian Băsescu pentru promulgare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri