Exclusiv Hopincă, despre protestul din București: „Un singur camion cu remorcă a fost anunțat că va participa”

Data actualizării: Data publicării:
prefectul capitalei in timpul protestelor
Rareș Hopincă a explicat că s-a ales ruta care să influențeze cel mai puțin traficul și ritmul normal al Bucureștiului. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat sâmbătă, la Digi24, referitor la protestul fermierilor și transportatorilor care urmează să aibă loc în București că, până la ora 16.00, doar un singur camion cu remorcă a fost anunțat că va participa. De asemenea, a explicat că s-a ales ruta care să influențeze cel mai puțin traficul și ritmul normal al Bucureștiului și că s-au stabilit orele clare în care autovehiculele respective vor putea să vină spre centru, impactul asupra traficului fiind unul cât mai redus.

„Astîăzi, până la ora 16, organizatorul trebuia să notifice insituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. Lista a fost transmisă și conține un cap tractor cu remorcă. Asta înseamnă că, cel mai probabil, nu vom avea un aflux de utilaje în centrul Capitalei. Probabil vor fi câteva utilaje și mașini mici care vor veni pe ruta deja consimțită și nu ne așteptăm ca manifestația să perturbe semnifcativ viața locuitorilor din București. Instituțiile statului au luat măsurile organizatorice necesare”, a declarat Rareș Hopincă.

El a mai adăugat că este posibil ca doar acest vehicul să participe la protest.

„Ar putea să mai apară solicitări supimentare care vor fi analizate de Poliție și Jandarmerie. Este relevant să precizăm ca transportatorii și agricultorii care în continuare protestează s-au delimitat foarte clar de acest protest politic”, a mai spus el.

Întrebat dacă a vorbit cu avocatul Dianei Șoșoacă, prefectul Capitalei a răspuns că nu, pentru că nu are de ce.

„Dânsul are obligații stabilite prin protocolul privind organizarea protestului și discută cu instituțiile statului care gestionează acest eveniment. Nu pot da indicații cu privire la protestul organizat de cineva. Organizatorul trebuie să facă toate demersurile legale la care s-a obligat prin acel protocol”, a mai spus Hopincă.

De asemenea, a mai explicat că, potrivit protocolului, s-a ales ruta care să influențeze cel mai puțin traficul și ritmul normal al Bucureștiului și că s-au stabilit orele clare în care autovehiculele respective vor putea să vină spre centru, adică între șase și sapte, impactul asupra traficului fiind unul cât mai redus.

„Vreau doar să le mulțumesc celor care protestează că au înțeles că protestul din Piața Victoriei este unul politic, al unui partid extremist și au ales să nu se asocieze cu acest protest”, a conchis Rareș Hopincă la Digi24.

Care sunt traseele pe care se vor deplasa demonstranții cu mașinile

Protestul fermierilor şi transportatorilor, aprobat pentru ziua de duminică, va avea loc în intervalul 09.30 – 22.00, anunţă Primăria Capitalei, care a precizat şi traseele pe care se vor deplasa vehiculele până în Piaţa Constituţiei, informează news.ro.

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile stabilite pentru protestul transportatorilor care a fost aprobat pentru ziua de duminică. Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Șos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Șos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii - Piaţa Constituţiei.

„Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piaţa Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, postrivit sursei citate, între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei.

Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor. Primăria Capitalei a aprobat, în această săptămână, derularea unui miting de protest cu 200 de vehicule şi maximum 5.000 de participanţi.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri