IMPARȚIAL. Petre Roman: „Nu se discută despre încetarea acordului cu FMI”

Data publicării:
1001petre-43169

Românii au aflat că fiecare dintre ei este dator cu 2.500 de euro, și că ajustările au fost dureroase, dar necesare. Au mai aflat că vor fi restructurate instituțiile care se ocupă de controlul fiscal, și că banii europeni sunt o prioritate.

Invitat la emisiunea „Imparțial”, deputatul USL Petre Roman a vorbit despre exercițiul primului-ministru.

Este vorba despre o fotografie a stării financiare a țării, care are utilitatea ei. Am făcut-o și eu la vremea mea, la 100 de zile după Revoluție și a fost foarte bine primită. Sunt însă câteva angajamente pe care eu le consider foarte importante și dacă acestea chiar se întâmplă, atunci putem spune că se schimbă ceva fundamental în țara noastră.

În primul rând, se spune că Guvernul va veghea ca, de acum înainte, banul public să nu mai fie supus nici hoției, nici incompetenței. Acest lucru este de o importanță foarte mare, dată fiind istoria nenorocită a modului în care a fost cheltuit banul public”, a spus Petre Roman.

Fostul premier a explicat și cum ar trebui să procedeze noul Executiv pentru a atrage investitori în România: „Guvernul nici nu are nevoie de bani pentru a derula proiecte mari. Trebuie să se pună la dispoziția investitorilor străini, să le arate proiectele și să îi facă să bage bani”.

Întrebat despre continuarea acordului cu FMI, Petre Roman a precizat că nu există discuții despre încetarea acordului.

În momentul acesta, la nivelul Guvernului nu se discută despre o încetare a acordului cu Fondul Monetar Internațional. Discuția merită făcută, cu atât mai mult cu cât rețetele FMI nu au fost dintre cele mai bune. Au recunoscut-o chiar ei că au deprimat și mai rău economia, lucru care este de natură să ne înfurie”, a spus deputatul USL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri