Incendiu la o fabrică de mase plastice din Căteasca, judeţul Argeş. Unitatea a ars în totalitate

Data publicării:
incendiu-7

O fabrică de mase plastice din Căteasca, judeţul Argeş, a ars din temelii marţi spre miercuri noapte. Incendiul a fost anunţat de paznicul fabricii. Pompierii au intervenit cu şase maşini autospeciale pentru a stinge flăcările care puteau fi văzute de la câţiva kilometri distanţă.

Incendiul a fost anunţat la ora 3 dimineaţa de paznicul fabricii, care a văzut mai multe butoaie cu substanţe arzând. "Am văzut că a luat foc şi am fugit repede, a început alarma. Am intrat în magazie că ştiam că aveam extinctoare... Când m-am dus, ce să mai dai, că erau puhoaiele alea cu răşină, s-au întins peste tot. Aveau acetonă cu răşină, s-a întins aşa pe jos. Am oprit centrala de gaze, am oprit-o, imediat am oprit-o, curentul nu am mai apucat să-l opresc. În cinci minute s-a aprins tot peretele", a povestit paznicul.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, flăcările cuprinseseră deja toată fabrica. Timp de mai bine de două ore, echipajele au încercat să stingă incendiul.

Hala, care se întindea pe o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi, a ars în totalitate, a anunţat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Fabrica producea componente din mase plastice, fose septice şi bazine de colectare. Proprietarul, un om de afaceri italian, a fost anunţat telefonic de producerea incendiului.

Incendiul vine la doar două zile după ce un depozit de mase plastice a ars din temelii tot în judeţul Argeş, localitatea Lunca Corbului. În acest caz, proprietarii vor fi nevoiţi să acopere paguba din propriul buzunar, fiind doar parţial asiguraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri