Incendiu la spitalul din Gătaia, provocat de o țigară. Un pacient a insistat să fumeze în salon

Data publicării:
Incendiu la spitalul din Gătaia, provocat de o țigară. Un pacient a insistat să fumeze în salon
Incendiu la spitalul din Gătaia, provocat de o țigară. Un pacient a insistat să fumeze în salon. Sursa: captura Digi24

Incendiu în secția COVID a Spitalului de Psihiatrie din Gătaia. Focul, spun reprezentanții spitalului, ar fi pornit de la o țigară. Un pacient cu boli psihice, bolnav de COVID, ar fi fumat în interiorul salonului în care era internat.

Tânărul de 22 de ani, internat în secția COVID a Spitalului de Psihiatrie, a cerut insistent o țigară personalului medical. A amenințat, în repetate rânduri, că dacă nu este lăsat să fumeze în interior își va lua viața.

Diana Bucure Sas, director îngrijiri: Incendiul a pornit de la un pacient care fuma cu testare pozitivă și nu au voie să iasă din salon, era sub supravegherea infirmierei și asistentei de serviciu, care i-au aprins țigara, nu i-au lăsat bricheta și au mers să îi golească toaleta, că au toalete separate fiecare pacient, mobile.

În acel moment, cel mai probabil din neatenția pacientului, scrumul a ajuns pe salteaua patului, care s-a aprins imediat ca o torță.

Diana Bucure Sas: Mai era un pacient pozitiv, în două saloane lângă celălalt, și la etaj mai erau în zona de triaj doi pacienți care au fost evacuați și mutați în secția de lângă.

Reporter: Deci în total 4?

Diana Bucure Sas: În total 4, doi pozitivi și doi în zona galbenă.

Cadrele medicale au intervenit de urgență și au stins focul. La spital au ajuns și pompierii, care au demarat o anchetă pentru a verifica dacă țigara aprinsă de pacient a fost singura cauza a incendiului.

Dan Viorel Ionuț, ISU Timiș: Au fost alertate 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autoscări mecanice, o autospecială de decontaminare CBRN, un spital mobil. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Din fericire, nu au existat victime. Echipajele ISU au ajutat și la decontaminarea zonei pentru că, fiind vorba de zona roșie a spitalului, pericolul de infectare cu noul coronavirus era foarte mare.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri