Incendiu puternic la o școală din Suceava. Au ars centrala termică și magazia de lemne

Data publicării:
incendiu-scoala-suceava
Un incendiu puternic a izbucnit la o anexă a Şcolii Gimnaziale din localitatea Găineşti, județul Suceava. Foto: ISU Suceava

Pompierii din Suceava au intervenit timp de peste trei ore pentru a stinge un incendiu izbucnit, miercuri dimineața, la o anexă a Şcolii Gimnaziale din localitatea Găineşti.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, împreună cu cei de la Serviciile Voluntare ale comunelor Slatina şi Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a Şcolii Gimnaziale din localitatea Găineşti.

”La sosirea echipajelor, ardeau generalizat magazia de lemne şi camera tehnică a centralei termice, construcţie corp comun, cu pericol de propagare la clădirea şcolii, dar şi la o gospodărie învecinată. Incendiul a fost lichidat la ora 7:00”, a arătat sursa citată.

Astfel, au ars construcţia corp comun, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, şi circa cinci metri cubi lemn de foc. De asemenea, s-au degradat instalaţia de încălzire şi cea termică, precum şi alte bunuri din camera tehnică a centralei termice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost depozitarea cenuşii şi a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Pompierii au salvat clădirea şcolii, dar şi o construcţie anexă de la gospodăria învecinată.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri