EXCLUSIV. Primele imagini cu mașinile în flăcări din Capitală. Piromanul este încă liber

Data actualizării: Data publicării:
masini incendiate

ACTUALIZARE 14:00 Poliţiştii îl caută pe bărbatul care noaptea trecută a incendiat OPT maşini şi posibil chiar un bloc din sectorul 1 al Capitalei. Între timp, au apărut şi primele imagini surprinse de martori cu maşinile în flăcări. În înregistrarea trimisă Digi24 de un telespectator se vede cum o maşină arde ca o torţă, iar flăcările se extind rapid şi la alte autoturisme din zonă. La un moment dat se aude chiar o mică explozie. Panicaţi, oamenii se grăbesc să-şi mute maşinile parcate în zonă.

Opt maşini au ars noaptea trecută în Bucureşti, pe trei străzi învecinate din Sectorul 1.

Primul incendiu a fost anunţat pe strada Gala Galaction, din sectorul 1, în jurul orei 23.00. Trei maşini au ars aici, chiar între două grădiniţe. Unul dintre paznici vorbeşte despre... o explozie.

„Azi noapte la ora 2.00, o flacără puternică, o bubuitură puternică, de la o roată.Cu flacără, incendiat maşina din mijloc şi de la aceea s-a întins şi la celelalte maşini”, a povestit paznicul unei școli.

Câteva camere de supraveghere montate pe casele învecinate au surprins momentul, dar, deocamdată, poliţia nu a făcut publice imaginile.

- A fost provocat. Eu am înţeles de la poliţişti că s-a mai întâmplat şi prin alte locuri, prin apropiere, spune o vecină.
- La noi au venit şi au luat domnii de la poliţie aparatul de luat vederi, adaugă o alta.
- Ce se vede?
- Se vede strada!
- Şi nu se vede cineva, care... ?
- Nu ştiu, că n-am apucat să verific.
- Consideraţi dumneavoastră că a fost provocat?
- Păi bineînţeles. Aşa mă gândesc. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva.

În apropiere, pe strada Nicolae Ionescu a fost făcută scrum o maşină de lux. Flăcările au distrus însă şi un alt autoturism. La fel s-a întâmplat şi pe strada Petru Rareş, din apropierea pasajului Basarab: două maşini au ars aproape complet.

„S-a auzit o bubuitură. Şi când am scos capul pe fereastră, maşina era deja în flăcări. Am ieşit afară, am sunat la 112. Am folosit şi noi vreo șapte stingătoare din astea mici, pentru maşini, dar nu au ajutat la nimic”, povestește un martor ocular.

„A fost cineva, un binevoitor. Că la noi pe strada asta au fost situaţii în care au fost sparte două - trei maşini”, adaugă un altul.

„Aici este... Se iau ştergătoare la comandă, se iau capace la comandă. Pun aurolacii şi ne trezim dimineaţa... Noi ne-am trezit la fosta maşină fără oglindă”, povestește un rezident.

Pentru stingerea maşinilor incendiate pe cele trei străzi învecinate au fost mobilizaţi zeci de pompieri.

„Am găsit câteva similitudini care ne conduc la ipoteza că e vorba de un incendiu provocat. Indicii în ceea ce priveşte iniţierea incendiului, mă refer aici la materialele combustibile pe care le-am găsit lângă autoturisme şi care ar fi putut fi sursa de iniţiere a incendiului. O altă similitudine, modul de manifestare a incendiului, ipoteze care ne conduc către această concluzie”, a declarat la Digi24 Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Oamenii legii verifică dacă cel care a dat foc intenţionat maşinilor ar fi incendiat şi un bloc de pe bulevardul Nicolae Titulescu. Imobilul este la la doar câteva sute de metri de una dintre străzile pe care au fost făcute scum maşinile.

- Aici a fost un tomberon.
- Şi-au ars cablurile de net, nu?
- Toate firmele. Şi de net şi de TV şi de...

- Au incendiat. Că nu merge cablul. Era târziu. Am auzit doar alarma de la magazin.
- Cât să fi fost ceasul?
- Spre 11 şi jumătate, nu ştiu! Au ieşit vecinii, a venit poliţia... Se poate să fie şi oameni rău intenţionaţi, că mai...

Ancheta este în derulare. Până în acest moment, poliţiştii au audiat mai mulţi suspecţi, dar niciunul nu s-a potrivit cu profilul pe care îl aveau oamenii legii.


ACTUALIZARE 13:00  Bărbatul care a incendiat opt maşini în sectorul 1 al Capitalei ar fi dat foc şi unui bloc de pe bulevardul Titulescu, dar piromanul este încă liber. Jandarmii au prins un suspect, însă după audieri la poliţie s-a dovedit că nu este bărbatul căutat.

Pompierii din Bucureşti au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii la autoturisme, opt maşini fiind distruse sau avariate în total. Există suspiciunea că focul a fost provocat, informează News.ro.

IMG-20180401-WA0011
IMG-20180401-WA0011

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a intervenit în mod succesiv, în decurs de mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii produse la autoturisme staţionate.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost gasite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată.

În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii detaşamentelor Mihai Vodă, Grozăveşti, Expoziţiei şi Băneasa.

Ca urmare a cercetarii efectuate la faţa locului, au fost identificate o serie de indicii care conduc către ipoteza unui incendiu provocat la toate cele trei situații. 

Poliţia Capitalei face cercetări pentru distrugere în cazul celor trei incendii produse în Bucureşti în noaptea de sâmbătă spre duminică în care opt autoturisme au fost distruse sau avariate. Verificările sunt efectuate de lucrătorii de la Secţiile 2 şi 4 Poliţie.

Jandarmii din Capitală au anunțat că au depistat, în zona Calea Griviţei, un bărbat care corespundea semnalmentelor transmise de poliţişti în cazul incendierii de autoturisme, acesta având pe palme şi pantaloni urme de funingine şi arsuri. Bărbatul a fost predat Poliţiei Capitalei pentru audieri. Detalii, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri