Incident grav lângă o școală din București: Un copil de 12 ani a fost atacat cu un cuțit de un bărbat care a vrut să-i fure banii

Data actualizării: Data publicării:
gard de protectie la scoala
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Incident grav lângă o școală din București. Un copil de 12 ani a fost atacat cu un cuțit, în drum spre cursuri, de un bărbat care a încercat să-i fure banii. Atacatorul nu a fost prins. Poliția încă îl caută.

Băiatul de 12 ani mergea către școală în momentul în care a fost atacat. Era pe trotinetă, iar bărbatul s-a apropiat de el și l-a amenințat cu un cuțit.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Elevul de clasa a cincea i-a povestit dirigintelui său că se afla pe această stradă din sectorul 5 al Capitalei, chiar în spatele școlii în care învață, în momentul în care a fost atacat de o persoană. Aceasta ar fi aruncat mai întâi cu un obiect în fața trotinetei astfel încât copilul să se dezechilibreze și să cadă. Mai apoi, acesta ar fi fost atacat, lovit și amenințat în încercarea de i se lua banii. Numai norocul a făcut ca un adult să fie prin preajmă și să-l salveze pe cel mic din mâinile tâlharului.

Dirigintele a anunțat-o imediat pe mama elevului. Părinții care au copiii la aceeași școală din Sectorul 5 sunt îngroziți că situația s-ar putea repeta.

Bărbat: Destul de grav, să ajungi să ataci copiii pe stradă, nu putem să ne jucăm cu așa ceva, de la asta se ajunge la alta. A ținut o dată, merge și a doua oară, și a treia, și a patra...
Reporter:
Considerați că mai bine ar fi însoțiți de fiecare dată?
Bărbat: Da, unul din părinți. Dacă nu, un prieten, dacă nu, să plece în gașcă. 5, 6 copii e altceva, când pleci unul singur nu știi niciodată.

Părinții elevului tâlhărit au anunțat poliția.

Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: În timp ce minorul se deplasa cu trotineta către o unitate de învățământ, din Sectorul 5, i-ar fi fost aruncat un obiect în față, moment în care s-a dezechilibrat și a aruncat trotineta la nivelul solului. Ulterior, din spatele său ar fi venit o persoană, care l-ar fi amenințat cu un obiect tăietor-înțepător, încercând să-l deposedeze de suma de bani pe care o avea asupra sa.

Directoarea școlii a făcut apel la Poliție să patruleze mai des în zonă pentru ca situația să nu se repete.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri