Întârzieri la tramvaiele din Iași, din cauza frigului

Data publicării:
tramvai statie crop

Zgribuliţi, oamenii aşteaptă minute bune în staţii. După un sfert de oră de aşteptat în frig, cei care urcă în tramvaie sunt nevoiţi să îndure alte minute bune la temperaturi ca afară.

„Îţi îngheaţă degetele dacă pui mâna pe bară”, spune o femeie.

„E cam rece. Trebuie un pic de căldurică. Probabil volţii sunt prea scăzuţi şi tensiunea de la curent nu le permite şi este frig, totuşi, în tramvai. Ceea ce se vede la mână”, spune un bărbat care merge cu tramvaiul.

Reprezentanţii regiei de transport ştiu despre această problemă, dar nu au o soluţie.

„Aerotermele nu reuşesc să facă faţă situaţiei în care noi oprim în staţii destul de des. Parcul, însă, nu ne permite să le scoatem din circulaţie”, a spus Mihai Adrian, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

„Mai sunt lucruri de îmbunătăţit, este adevărat. Mai este nevoie de investit în parc, în parcul de tramvaie. Unele mai trebuie intervenite asupra lor, pentru că mai au deficienţe, mai ales pe încălzitoare”, a spus, la rândul său, Mihai Chirica, primarul muncipiului Iaşi.

Ieri, din cauza temperaturilor scăzute, patru mijloace de transport în comun nu au mai pornit. În perioada de vârf, pe traseu sunt 78 de tramvaie, 84 de autobuze şi 17 microbuze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri