INVESTIŢIE LA ORŞOVA. Miniport, amfiteatru şi piscine, pe o insulă în mijlocul Dunării

Data publicării:
10 2003orsova-53979

Oraşul Orşova este situat într-unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară: la ieşirea din Clisura Dunării, defileu celebru datorită munţilor şi vegetaţiei. Cu toate acestea, oraşul este ocolit de turişti. Motivele sunt multe: lipsa de promovare, a locurilor de distracţie, a spaţiilor de cazare potrivite pentru un aşa loc.

Autorităţile vor să schimbe lucrurile, aşa că au făcut două proiecte şi le-au trimis la Ministerul Dezvoltării ca să primească fonduri europene.

Nu orice oraş se poate lăuda cu o insulă în mijlocul unui fluviu. Aşa că, autorităţile s-au gândit să construiască acolo un centru de agrement.

„Zona va fi modernizată, va fi amenajat un miniport, un amfiteatru în aer liber, va fi amenajată o piscină în parc, jocuri pentru copii, pistă de role, spaţii comerciale”, a declarat primarul Ion Manea.

Ambiţiile sunt mari şi au au nevoie de bani ca să devină realitate - 8 milioane de lei, după calculele primarului.

Fondurile ar putea veni prin programe europene, dar aprobarea de la Bucureşti se lasă aşteptată. Nu ar fi prima dată: a mai existat un proiect pentru amenajarea unui port de agrement pentru 40 de vase. În lipsa banilor, a fost abandonat.

Orşova este un paradox urban - este cel mai tânăr oraş al ţării, dar şi unul dintre cele mai vechi. Localitatea, atestată din perioada daco-romană, a fost strămutată la sfârşitul anilor 60 pentru a face loc lacului de acumulare de la Hidrocentrala Porţile de Fier 1. În perioadele de secetă mare, când nivelul Dunării scade, turla vechii biserici poate fi văzută deasupra apelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri