Ion Iliescu, de ziua sa: Am făcut de serviciu la telefon

Data publicării:
03032013 20ilici-52667

Fostul preşedinte spune că a primit zeci de telefoane de felicitare. „Și președintele Băsescu, și alții, multe telefoane, mulți prieteni, am făcut de serviciu la telefon toată ziua”, a spus Ion Iliescu.

La 83 de ani, preşedintele de onoare al PSD nu mai este interesat prea mult de cadouri: „Sănătate înainte de toate”.

I-au transmis urări şi liderii PSD. „La mulți ani, sănătate și îi spun că am încă foarte mult de învățat de la domnia sa. În mod special cred că dl Iiescu are nevoie doar de sănătate și de respectul nostru”, a spus Victor Ponta.

„83 de ani e o vârstă extraordinară, sănătate, La mulți ani și cât mai multă înțelepciune politică difuzată și altor actori politici din România”, i-a urat Titus Corlățean.

Alţi apropiaţi ai lui Ion Iliescu nu s-au rezumat la urări. „I-am trimis acasă un coș cu flori, deci totul e rezolvat”, a spus Nicolae Văcăroiu. „Am cumpărat două cărți acum, de la Cărturești, una despre China și Europa și alta despre decalaje de dezvolare dintre estul și vestul Europei, știu că îl preocupă”, a declarat Corina Crețu.

Daruri i-au adus lui Ion Iliescu şi câţiva simpatizanţi.

Ion Iliescu s-a născut pe 3 martie 1930, la Olteniţa. A intrat în Partidul Comunist Român în 1953, unde a devenit membru al Comitetului Central şi prim-secretar al UTC. În 1984, a fost exclus din Comitetul Central al PCR. După Revoluţie, a fost preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale până 1992. Tot în 1992, Ion Iliescu a fost ales ca şef al statului pentru patru ani. A pierdut alegerile din 1996 în faţa lui Emil Constantinescu, dar a fost reales ca preşedinte în 2000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri