Iulia Motoc (CCR): „Am început din nou să primesc amenințări prin e-mail”

Data publicării:
ccr 20iulia 20motoc 20resize 20mediafax 20foto 20bogdan 20stamatin-37961

Iulia Motoc a scris în această seară, pe contul de Facebook, că a primit, din nou, mesaje de amenințare, prin mesageria electronică.

„Am început din nou să primesc amenințări prin e-mail. Nu știu cine le-a comunicat că judecătorii Curții Constituționale vor fi exterminați”, a scris Iulia Motoc pe contul său de Facebook.

Mesajul de pe Facebook | facebook.com

Membrul CCR a adăugat că nu poate comenta limbajul folosit, dar că „Mesajele provin de la membrii USL”.

Într-un interviu acordat Digi24 în luna septembrie, Iulia Motoc a întrebată dacă fost amenințată în vreun fel, așa cum i s-a întâmplat colegei sale, judecătoarea Aspazia Cojocaru, Iulia Motoc a răspuns că împotriva sa a fost lansat un proces de incompatibilitate. „Oricine face o acțiune cu rea credință ar trebui să suporte consecințele. Reflectez la acest lucru”, a spus Iulia Motoc.

Candidatura Iuliei Antoanella Motoc (44 de ani) pentru un post de judecător CCR, din partea Senatului, a fost asumată de UNPR. Judecătoarea ocupă acest post, potrivit legii, pentru un mandat de nouă ani, începând din 2010.

Ea a activat ca procuror la Giurgiu, apoi timp de cinci ani a fost judecător la Judecătoria sectorului 2 Bucureşti. Este doctor în etică (Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Filosofie), doctor în drept internaţional public (Universitatea „Paul Cezanne” Aix-Marseille), fiind profesor la Universitatea din Bucureşti, din 2002.

Precedentul Aspazia Cojocaru

Afirmația Iuliei Motoc vine în contextul în care un alt membru CCR, judecătoarea Aspazia Cojocaru a fost audiată la Parchetul General în legătură cu dosarul amenințărilor cu moartea pe care le-ar fi primit înainte de referendumul pentru demiterea președintelui, din 29 iulie.

Procurorul de caz instituise anterior o măsură suplimentară de protecție a judecătoarei, căreia i se asigura pază 24 de ore din 24.

Numele judecătoarei Curții Constituționale Aspazia Cojocaru a apărut foarte frecevent în spațiul public începând din data de 10 iulie, când a reclamat că a fost amenințată în legătură cu avizul pentru suspendarea președintelui suspendat.

În 27 iulie, persoanele care au ameninţat-o cu moartea pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituţională (CCR), au fost identificate. Acestea sunt un deţinut condamnat pentru omor, încarcerat la Giurgiu, precum şi doi poliţisti - unul de la Poliţia Capitalei şi un altul de la IJP Olt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri