JURNALUL DE SEARĂ. C. Antonescu: Parlamentul nu va bloca referendumul lui T. Băsescu

Data publicării:
crin antonescu1 RESIZE-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Avem un proiect de revizuire, calendarul pe care am încercat să-l conturăm a fost străbătut normal, nu văd nici o legătură. Cred că acest calendar nu are de ce să fie modificat,” a spus Crin Antonescu la Jurnalul de Seară.

Întrebat în legătură cu declarațiile consilierului prezidențial Sebastian Lăzăroiu, care afirma la Digi 24 că referendumul cerut de Traian Băsescu ar putea avea loc în același timp cu cel în care românii vor fi chemați să se pronunțe asupra Constituției revizuite, Crin Antonescu a răspuns: „Cu atât mai bine. Calendarul nostru nu este afectat cu nimic”.

Nu eu am lansat o asemenea ipoteză, nu eu am lansat un asemenea referendum, nu sunt eu domnul Lăzăroiu,” a adăugat președintele PNL.

Crin Antonescu a adăugat că actuala majoritate parlamentară a primit voturile cetățenilor, a lansat procedura revizuirii Constituțuiei și a vorbit clar despre felul în care aceasta va fi modificată.

Decizia, într-o formă sau alta, nu poate să fie decât a electoratului,” a adăugat el.

În ceea ce privește răspunsul Parlamentului la solicitarea lui Traian Băsescu de a organiza un nou referendum, Crin Antonescu a declarat că, în conformitate cu actuala Constituție, „intenția președintelui nu poate fi blocată și Parlamentul nu are de gând” să facă acest lucru.

S-ar putea ca Parlamentul să remarce că e prima dată când facem un referendum cu același subiect, s-ar putea să remarce faptul că acest referendum poate fi superfluu din moment ce ne așteaptă o Constituție modificată. Oricum, în termenii actualei Constituțuii, părerea Parlamentului nu îl poate împiedica pe președinte să-și ducă mai departe intenția.

Citiți și:

S. Lăzăroiu: Mulți dintre alegătorii lui Crin Antonescu au votat pentru 300 de parlamentari în 2009

Specialiști în drept constituțional, la Digi24: Poporul și-a exprimat suveranitatea, un al doilea referendum e inutil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri