Liberalul Iosif Secăşan, urmărit penal de DNA, a demisionat din Senat

Data publicării:
Iosif Secasan

Iosif Secăşan a fost audiat vineri, la DNA, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la dare şi la luare de mită, după ce i-ar fi cerut şefului Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin încadrarea în grad de invaliditate a unui pădurar.

În 27 martie, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Iosif Secăşan că s-a pus în mişcare acţiunea penală pe numele lui, potrivit Mediafax.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în 21 februarie, Iosif Secăşan, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului, i-a cerut medicului Sebastian Telbis, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, încadrarea în grad de invaliditate a lui Iova Moza, de profesie pădurar.

Medicul ar fi acceptat solicitarea lui Iosif Secăşan, Sebastian Telbis precizând că, într-o primă fază, mai precis pentru şase luni, îl va încadra pe Moza în gradul II de invaliditate, întrucât acordarea directă a gradului I de invaliditate ar putea atrage verificări din partea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti, au arătat procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri